makkelijke_pastasalade

Beter laat dan nooit? Afgelopen maand deed ik mee met de foodruil van Mandy. Ik kreeg de opdracht een recept te maken van Slowfoody en ik koos voor een salade van haar website. Ik had nog een paar kruidenplantjes staan die bijna aan hun einde waren en er lag nog een verdwaald broodje in de kast. Het resultaat: een makkelijke, maar uitbundige en kleurige pastasalade met verse kruiden, serrano en zelfgemaakte croutons.

Dit heb je nodig (2p):

klein handje spaghetti*
100 gram cherrytomaatjes
4 plakken serrano
1 Italiaanse bol (of een ander oud broodje)
een paar zongedroogde tomaatjes
2 teentjes knoflook
Parmezaanse kaas
handje verse peterselie
handje verse basilicum
1 tl verse tijm
zeezout
gemalen peper
olijfolie extra vierge

* anders wordt het in combinatie met het brood wel heel heftig

Dit moet je doen:

Zet een pan op het vuur en verwarm daar een klein beetje olie in. Snijd de serranoham in stukjes en bak die kort aan in de hete olie. Schep ze er daarna uit en fruit dan de geperste teentjes knoflook aan. Het oude broodje (ik had een Italiaanse bol maar op zich is alles wel prima) snijd je in blokjes en gooi je dan ook bij de olie. Breng op smaak met gemalen peper en zout en roer regelmatig om. Laat dit zeker vijf minuten rustig bakken, zodat je lekker krokante croutons krijgt.

De basilicum en peterselie snijd je goed fijn en meng je met de tijm. Rasp een groot stuk Parmezaanse kaas en roer dat door de verse kruiden. Was de cherrytomaatjes en was ze. De zongedroogde tomaat snijd je in behapbare stukjes. Beide soorten tomaten bak je nog een minuutje mee met het brood.

Kook de spaghetti in een ruime pan gezouten water en schep het dan meteen bij het brood en de tomaten. Haal de pan van het vuur en roer de verse kruiden en serranoham nu ook mee. Dien op met een scheut olijfolie extra vierge en extra kaas.

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – Heel basic maar zéker een goed idee voor een niet te zware maaltijd. Echt zo’n makkelijke pastasalade voor in de zomer (waar het vandaag ook best een beetje op lijkt, woehoe!)
Ik at dit op 1/2/2020