IMG_9859

Ik had gewerkt, was compleet vermoeid en bloedchagrijnig. Wat doe je dan? Supersmeuïge risotto maken! Hoewel dit geen ff snel-maaltijd is, vind ik het altijd zó de moeite waard om hier mijn laatste energie in te stoppen. Dit keer maakte ik een makkelijke met ingrediënten die ik nog in huis had. Zonder Parmezaanse kaas (is het meteen wat meer budget) en ui, maar mét pijnboompitjes, geroosterde paprika en geraspte kaas. En met wijn, had ik meteen een goede reden om die fles open te maken.

Dit heb je nodig (1p):
1 of 2 paprika’s
1 teentje knoflook
half kopje risottorijst
runderbouillon
witte wijn
geraspte kaas
pijnboompitjes
sla
crème fraîche
peper
zout

Dit moet je doen:
Was de paprika’s en snijd er grote stukken van. Leg dit in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede plaat met wat peper en zout en schuif de paprika’s dan voor een kwartier tot 20 minuten in de oven. Op 200 graden ongeveer, houd even in de gaten of ze niet té zwart worden. Een beetje zwart is oké. In de tussentijd maak je de risotto door een wokpan tot middelhoog te verwarmen met daarin een beetje olijfolie en een geperst teentje knoflook (geen zin in ui vandaag). Bak ook de risottorijst glazig en blus dit met een grote scheut wijn. Blijf roeren totdat al het vocht is opgenomen en giet er dan steeds een beetje bouillon bij. Uiteindelijk gebruik je denk ik 200 á 300 ml in kleine scheutjes. Wijnliefhebbers kunnen een deel bouillon vervangen door nog wat extra wijn. Voor het állerbeste resultaat werk je volgens het ‘slokje voor de risotto, slokje voor mij’-principe Als de korrels zo goed als zacht zijn, haal je de pan van het vuur en roer je er nog wat geraspte kaas doorheen om het lekker smeuïg te maken. Serveer de risotto in een bord met een laag sla. Rooster ook wat pijnboompitjes en strooi die over de risotto, met in het midden een lepeltje crème fraîche. Aan de zijkanten leg je de geroosterde paprika’s, nog wat extra peper en that’s it!

Mijn oordeel: 7,3/10 – Ja ach, hier heb ik weinig commentaar op. Risotto is altijd goed, geroosterde paprika is altijd lekker en pijnboompitjes maken alles af. Oh, wat ik niet perse had verwacht is dat risotto zonder Parmezaanse kaas maar mét geraspte kaas (gewoon simpele oude had ik volgens mij) ook gewoon vet lekker en smeuïg is.
Ik at dit op 11/5/18