IMG_3754

Morning! Hóe fantastisch heerlijk was die zon gisteren?! Ik heb er goed van genoten en ga deze week vol aan de slag met de laatste dingen voor mijn scriptie. Na zo’n dag studeren heb ik steeds heel veel zin in comfortfood en dat maakte dat ik vorige week al drie keer (!) bovenstaand gerecht naar binnen heb gewerkt. En met mij mijn huisgenoten want ook zij vonden dit mega lekker! Het is een hele makkelijke risotto met tomaat, zachte mozzarella en basilicum. Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (2p):

1 blik gepelde tomaten
1 kopje risottorijst
1 teentje knoflook
1 witte ui
300-400 ml groentebouillon
mozzarella
verse basilicum
olijfolie extra vierge

Dit moet je doen:

Ik heb de bereiding van dit recept ook in filmpjes/foto’s op mijn Instagram staan! Op mijn profiel kun je via de highlight ‘risotto’ het hele recept volgen! Maar p.s. ik weet niet hoe lang dit daar blijft staan, niet eeuwig Op Keukenmeid.com blijft ‘ie wél voor eeuwig staan dus ik schrijf het ook voor je uit!

Snipper het uitje en pers het teentje knoflook. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui hierin aan. Gooi daarna de rijst erbij en bak dit een of twee minuutjes mee, totdat de korrels glanzen. Zet ondertussen een halve liter bouillon klaar. Giet een flinke scheut van de bouillon bij de rijst (ongeveer 200 ml) en laat dit intrekken terwijl je blijft roeren. Giet dan de gepelde tomaten erbij en laat dit op middelhoog vuur inkoken. Hak de tomaten een beetje fijn met je spatel. Als de rijst het vocht weer heeft opgenomen, giet je er nog een scheut bouillon bij. Laat het weer inkoken, giet er meer bij en herhaal dit totdat de korrels bijna helemaal zacht zijn. Ze moeten wel een beetje een bite houden.

Snijd een paar plukken basilicum fijn. Serveer de risotto met tomaat met de verse basilicum, scheur de mozzarella in stukjes en geef het extra smaak met een scheutje olijfolie extra vierge. Dat laatste lijkt misschien niet nodig maar dát geeft het echt een fantastisch lekkere smaak. Bij zo’n simpel gerecht als dit heb je dit soort smaakmakers nodig!

Mijn oordeel: 8,4/10 – Ooooh wat heerlijk makkelijk en smaakvol dit. Zeker een all time favo.
Oordeel eetgenoot (Keylee): 8,5/10 – “Lekker! Vooral die eerste keer, toen zat er meer mozzarella in!”
Oordeel eetgenoot (Ilona):
Ik at dit op 4/4/2019