Makkelijke risotto met tomaat en mozzarella

Morning! Hóe fantastisch heerlijk was die zon gisteren?! Ik heb er goed van genoten en ga deze week vol aan de slag met de laatste dingen voor mijn scriptie. Na zo’n dag studeren heb ik steeds heel veel zin in comfortfood en dat maakte dat ik vorige week al drie keer (!) bovenstaand gerecht naar binnen heb gewerkt. En met mij mijn huisgenoten want ook zij vonden dit mega lekker! Het is een hele makkelijke risotto met tomaat, zachte mozzarella en basilicum. Hieronder het recept!

risotto tomaat mozzarella

Makkelijke risotto met tomaat en mozzarella

Het is een hele makkelijke risotto met tomaat, zachte mozzarella en basilicum. Zo ontzettend simpel, smaakvol, smeuïg en vegetarisch. Aanrader!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 blik gepelde tomaten
 • 1 kopje risottorijst
 • 1 teentje knoflook
 • 1 witte ui
 • 300-400 ml groentebouillon
 • mozzarella
 • verse basilicum
 • olijfolie extra vierge

Instructies
 

 • Ik heb de bereiding van deze risotto met tomaat en mozzarella ook in filmpjes/foto’s op mijn Instagram staan! Op mijn profiel kun je via de highlight ‘risotto’ het hele recept volgen! Maar p.s. ik weet niet hoe lang dit daar blijft staan, niet eeuwig 🙂 Op Keukenmeid.com blijft ‘ie wél voor eeuwig staan dus ik schrijf het ook voor je uit!
 • Snipper het uitje en pers het teentje knoflook. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui hierin aan. Gooi daarna de rijst erbij en bak dit 1 of 2 minuutjes mee, totdat de korrels glanzen.
 • Zet ondertussen een halve liter bouillon klaar. Giet een flinke scheut van de bouillon bij de rijst (ongeveer 200 ml) en laat dit intrekken terwijl je blijft roeren. Giet dan de gepelde tomaten erbij en laat dit op middelhoog vuur inkoken. Hak de tomaten een beetje fijn met je spatel. Als de rijst het vocht weer heeft opgenomen, giet je er nog een scheut bouillon bij. Laat het weer inkoken, giet er meer bij en herhaal dit totdat de korrels bijna helemaal zacht zijn. Ze moeten wel een beetje een bite houden.
 • Snijd een paar plukken basilicum fijn. Serveer de risotto met tomaat met de verse basilicum, scheur de mozzarella in stukjes en geef het extra smaak met een scheutje olijfolie extra vierge. Dat laatste lijkt misschien niet nodig maar dát geeft het echt een fantastisch lekkere smaak. Bij zo’n simpel gerecht als dit heb je dit soort smaakmakers nodig!
Trefwoord basilicum, mozzarella, risotto, tomaat

Mijn oordeel: 8,4/10 – Ooooh wat heerlijk makkelijk en smaakvol dit. Zeker een all time favo.
Oordeel eetgenoot (Keylee): 8,5/10 – “Lekker! Vooral die eerste keer, toen zat er meer mozzarella in!”
Oordeel eetgenoot (Ilona):
Ik at dit op 4/4/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten