Makkelijke Turkse eieren als ontbijt met Libanese wraps

5 jul 2020 | Ontbijt, Vegetarisch

turkse eieren

Nét voordat de wereld dichtging (c was al wel het gesprek van de dag, maar het was ook vooral nog een lachertje) at ik met de eetclub. We hebben steeds een ander thema, dit keer was het What you eat in a day. Het voorgerecht was dan een soort ontbijt, het toetje je avondmaaltijd. Zoiets. Die eerste gang is goed blijven hangen: Turkse eieren. Tot aan de laatste druppel yoghurt met spicy olie heb ik mijn bord schoongelikt. Inmiddels heb ik dit chique maar simpele ontbijtje al heel veel vaker gemaakt. Aanrader!

Dit heb je nodig (2p):

300 ml yoghurt (volle, bij voorkeur)
1 teentje knoflook
zout

4 eieren
25 gram roomboter
0,5 tl komijn
0,5 tl gerookte paprikapoeder
heel klein beetje chilipoeder

1 el olijfolie extra vierge
handje verse peterselie

2 Libanese wraps

Dit moet je doen:

Begin met de hartige yoghurt, die je heel simpel op smaak brengt met een beetje zout en een geperst teentje knoflook. Roer het door en zet dit nog even aan de kant, zo trekt de smaak lekker in. De échte Turkse eieren moet je pocheren, maar omdat ik die kunst nog steeds niet beheers, ging ik nu lekker makkelijk voor gewone gekookte eitjes. Ik houd van zachtgekookt, maar doe vooral wat je lekker vindt.

Ondertussen maak je de pittige botersaus door de roomboter te laten smelten in een steelpan, en dit te mengen met komijn, chilipoeder en gerookte paprikapoeder. Ik wilde er nog iets extra’s bij en maakte ook een peterselieolie, door een klein beetje lekkere olijfolie te mengen met fijngesneden peterselie.

De Libanese wraps bak je één of twee minuutjes af in de oven, zodat ze warm en iets knapperig worden.

Smeer de yoghurt uit over de borden, halveer de eitjes en giet de pittige botersaus en peterselieolie erbij. Steek de Libanese wraps ernaast. Is dit een topontbijt of wat?

 

Mijn oordeel: 8/10 – Ik moet eigenlijk eerst een disclaimer plaatsen: op de foto heb ik roeryoghurt gebruikt. Ook lekker, maar dun. Later heb ik het nog eens gemaakt met volle yoghurt en dat raad ik je wel aan. Ik zal het recept daarom nog eens updaten, ik maak dit gerecht ondertussen regelmatig omdat het echt héérlijk is!
Ik at dit op 12/4/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten