Makkelijke vega nasi met spitskool en atjar

23 mei 2019 | Aziatisch, Rijst, Snel, Vegetarisch

Nasi is echt de bom. Moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit de moeite heb genomen om ‘m helemaal from scratch zelf te maken want als ik nasi wil, wil ik makkelijk. En jij vast ook, daarom gebruik ik in dit recept een zakje met een kruidenmix waar je deze nasi echt hartstikke lekker mee maakt. Lekker veel groente, vegetarische balletjes en atjar tjampoer erbij en je makkelijke maaltijd is klaar. Fun fact: toen ik een jaar of 8 was heb ik me kotsmisselijk gevreten aan atjar omdat ik het zo lekker vond en pas nu durfde ik het weer eens te kopen.

vega nasi met spitskool

Makkelijke vega nasi met spitskool en atjar

Makkelijke nasi met spitskool: lekker veel groente, vegetarische balletjes en atjar tjampoer erbij en je snelle maaltijd is klaar. Heerlijk!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • vegetarische balletjes
 • 0,5 zakje kruiden voor nasi
 • 1 klein kopje volkorenrijst
 • 400 gram spitskool
 • 2 stengels bleekselderij
 • pindasaus
 • atjar tjampoer
 • gebakken uitjes

Instructies
 

 • Verwarm een scheut neutrale olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie, in een grote wokpan. Was de bleekselderij, snijd ‘m in de lengte doormidden en snijd er dan kleine stukjes van. Fruit het kort aan in de olie. Gooi daarna de voorgesneden spitskool erbij en wok dat een paar minuten mee zodat het slinkt.
 • In een andere pan verwarm je nogmaals een scheut olie en daar bak je de vegetarische balletjes rustig in aan. In wéér een ander pannetje (jij kookt, iemand anders doet de afwas toch?) kook je de volkorenrijst in ongeveer 8 minuten gaar met twee kopjes water.
  Je hebt in dit gerecht echt niet zoveel rijst nodig omdat de rest zo vult. Ik at met Joran (grote eter) en één heel klein koffiekopje was meer dan genoeg!
 • Als de rijst gaar is gooi je het bij de bleekselderij en spitskool. Gooi nu ook de helft van een zakje nasikruiden erbij en wok alles nog een paar minuten goed door elkaar.
 • Verwarm de pindasaus volgens de verpakking.
 • Serveer de nasi met de vegetarische balletjes, pindasaus en een paar lepels zoetzure atjar tjampoer. Eventueel nog aftoppen met gebakken uitjes. Altijd lekker!
Trefwoord atjar, pindasaus, rijst, spitskool

Mijn oordeel: 8/10 – Extreem makkelijk, smaak goed, leuke smakencombinatie van hartig en zuur en zoet. Aanrader! De bleekselderij is er op zich wel lekker in, beetje fris-pittig, maar kun je ook achterwege laten. Ik had het toevallig nog liggen, vandaar.
Oordeel eetgenoot (Joran): Hij heeft geen cijfer gegeven maar hij vond het héél lekker. Hij wilde graag meer balletjes want die waren er heel goed bij.
Ik at dit op 14/5/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten