IMG_3945

Ja jongens, dit is jeugdsentiment! Op donderdagmiddag was ik altijd vroeg uit van school en om dat te vieren haalde ik steevast Turkse pizza met vriendinnen. Liefst zonder stukken vlees en mét extra knoflooksaus. Je kunt dit dus best wel makkelijk zelf thuis namaken, superleuk! Ik had er twee extra gemaakt om als lunch mee te nemen naar werk en zelfs toen waren ze nog heel lekker. De knoflookwalm die vervolgens om mij heen hing laten we buiten beschouwing Hoe dan ook: dit wil je een keer proberen!

Dit heb je nodig (2p):

4-6 wraps
1 groot blikje tomatenpuree
1 bakje vegetarisch gehakt
1 eetlepel ras el hanout
zak gemengde sla
geraspte kaas
1 komkommer
knoflooksaus
sriracha of sambal
half glas water

Dit moet je doen:

Dit wordt een Turkse pizza met minimale inspanning. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het ovenrooster met bakpapier. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak het vegetarische gehakt daar kort in aan. Schep het hele blikje tomatenpuree erbij en roer er een eetlepel ras el hanout doorheen. Dit is nu een hele dikke toestand en die ga je verdunnen met scheutjes water. In totaal heb ik denk ik denk ik een half glas water toegevoegd. De saus moet absoluut niet dun of überhaupt vloeibaar worden maar het moet iets meer smeerbaar zijn!

Beleg de wraps met een flinke eetlepel van het tomatenmengsel. Niet te dik! Bedek de vega Turkse pizza’s met een laagje geraspte kaas en schuif ze dan voor een paar minuten in de oven. Ongeveer drie minuten, zodat de kaas smelt en de wraps een héél klein beetje krokant worden. Was de komkommer en snijd er reepjes van. Vul de wraps met een handje sla, een paar stengels komkommer, een klein beetje sriracha (of een andere pittige saus, zoals sambal) en lekker veel knoflooksaus. Vouw ze dubbel ennnn geniet!

Mijn oordeel: 7,8/10 – Ik vond dit dus heel goed gelukt, jammer dat onderstaande eetgenoot dat iets minder vond.
Oordeel eetgenoot (Joran): geen cijfer, hij vond het wel lekker maar niet geweldig. De Turkse pizza’s die ik dikker had belegd met het tomatenmengsel met ras el hanout vond ‘ie te heftig, met een dun laagje waren ze lekkerder!
Ik at dit op 28/4/2019