Makkelijke vegetarische Turkse pizza met sla en knoflook

Ja jongens, dit is jeugdsentiment! Op donderdagmiddag was ik altijd vroeg uit van school en om dat te vieren haalde ik steevast Turkse pizza met vriendinnen. Liefst zonder stukken vlees en mét extra knoflooksaus. Je kunt dit dus best wel makkelijk zelf thuis namaken, superleuk! Ik had er twee extra gemaakt om als lunch mee te nemen naar werk en zelfs toen waren ze nog heel lekker. De knoflookwalm die vervolgens om mij heen hing laten we buiten beschouwing 😉 Hoe dan ook: dit wil je een keer proberen!

vegetarische turkse pizza

Makkelijke vegetarische Turkse pizza met sla en knoflook

Jeugdsentiment: turkse pizza! Je kunt dit dus best wel makkelijk zelf thuis namaken, superleuk! Ik maakte vegetarische turkse pizza met lekker veel knoflook
Totale tijd 15 minuten
Keuken midden-oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 4-6 wraps
 • 1 groot blikje tomatenpuree
 • 1 bakje vegetarisch gehakt
 • 1 el ras el hanout
 • 1 zakje gemengde sla
 • geraspte kaas
 • 1 komkommer
 • knoflooksaus
 • sriracha of sambal
 • 0,5 glas water

Instructies
 

 • Dit wordt een Turkse pizza met minimale inspanning. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het ovenrooster met bakpapier.
 • Verwarm een scheutje olie in een pan en bak het vegetarische gehakt daar kort in aan. Schep het hele blikje tomatenpuree erbij en roer er een eetlepel ras el hanout doorheen. Dit is nu een hele dikke toestand en die ga je verdunnen met scheutjes water. In totaal heb ik denk ik denk ik een half glas water toegevoegd. De saus moet absoluut niet dun of überhaupt vloeibaar worden maar het moet iets meer smeerbaar zijn!
 • Beleg de wraps met een flinke eetlepel van het tomatenmengsel. Niet te dik! Bedek de vega Turkse pizza’s met een laagje geraspte kaas en schuif ze dan voor een paar minuten in de oven. Ongeveer 3 minuten, zodat de kaas smelt en de wraps een héél klein beetje krokant worden.
 • Was de komkommer en snijd er reepjes van. Vul de wraps met een handje sla, een paar stengels komkommer, een klein beetje sriracha (of een andere pittige saus, zoals sambal) en lekker veel knoflooksaus. Vouw ze dubbel ennnn geniet!
Trefwoord kaas, knoflooksaus, komkommer, sla, tomaat, vegetarisch gehakt, wraps

Mijn oordeel: 7,8/10 – Ik vond dit dus heel goed gelukt, jammer dat onderstaande eetgenoot dat iets minder vond.
Oordeel eetgenoot (Joran): geen cijfer, hij vond het wel lekker maar niet geweldig. De Turkse pizza’s die ik dikker had belegd met het tomatenmengsel met ras el hanout vond ‘ie te heftig, met een dun laagje waren ze lekkerder!
Ik at dit op 28/4/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten