Marokkaanse stoof met kikkererwten, ras el hanout en abrikoos

IMG_9797

Jongens echt, wat ga ik lekker met mijn recepten. Het een lekkerder dan het ander (en daar ben ik dan ook eerlijk over hoor, zie het heftige jurycommentaar onderaan het recept) maar vooral allemaal heel leuk om te maken. Toch is het ook wel eens fijn om het niet alleen te doen: donderdagavond maakte ik samen met een vriendin een variatie op een van haar lievelingsrecepten. Het resultaat was een Marokkaans-achtig prutje van tomaat, kikkererwten en abrikoos met daarbij speciale wraps, súper smaakvol door de ras el hanout. Dit was ZOOO lekker!

Dit heb je nodig (3p):
blik kikkererwten
blik tomatenblokjes
tomatenpuree
wit ui
2 teentjes knoflook
handje (ongeveer 100 gram) gedroogde abrikozen
1-2 theelepels ras el hanout
1 blokje groentebouillon
geitenkaas
krop chinese kool (of sla)
3 (libanese) wraps
olijfolie
peper
zout

Dit moet je doen:
Verwarm een scheut olijfolie in een grote (wok)pan. Snijd in de tussentijd een klein wit uitje of sjalotje fijn en pers de teentjes knoflook. Fruit dit aan op laag vuur. Snijd ook de abrikozen in kleine stukjes en spoel de kikkererwten even af in een vergiet. Als de uitjes lichtbruinig kleuren, kun je de abrikozen en kikkererwten even kort meebakken. Schep nu ook de tomatenblokjes en een flinke schep tomatenpuree door het mengsel en breng dit op smaak met een theelepeltje ras el hanout en peper en zout. Maak dan een halve liter groentebouillon en giet daar een scheut van in de pan. Goed roeren, beetje laten pruttelen en indikken en dan nog eens herhalen. Uiteindelijk gebruik je ongeveer 200 ml denk ik, de rest kun je weggooien. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen en proef of er nog meer ras el hanout in moet. Ondertussen pel je een krop sla en was (en droog) je een paar bladeren. Ik had nog chinese kool liggen en gebruikte dat dus, maar een gewone krop sla moet ook prima zijn. Verwarm de wraps in een koekenpan of in de oven zodat ze nét een beetje warm en knapperig zijn. Net als in de falafel bowl (aanrader!!) gebruikte ik libanese wraps. Die kun je bij de meeste Albert Heijns vinden op de broodafdeling en die zijn echt héél lekker, heel anders dan de Mexicaanse wraps ook. Serveer alles samen op je bord en verkruimel daar tot slot nog wat geitenkaas over. Ik vond het lekker om het tomatenmengsel afwisselend met sla en stukjes wrap te eten!

Mijn oordeel: 8,2/10 – Dit was echt GODDELIJK lekker. Heel anders dan de meeste recepten die ik maak (ik ben (nog) niet zo thuis in de Midden-Oosterse keuken) en juist daarom echt een keer heel leuk. De geitenkaas paste net niet helemaal goed bij het gerecht (niet qua smaak maar meer omdat het een gekke culi combi lijkt) maar we hadden heel veel zin in iets met kaas en de smaakcombinatie was wel heel goed.
Oordeel eetgenoot (Fiona): 8/10 – “Het is een makkelijk recept maar wel heel lekker. Vegetarisch en ook nog gezond en vullend. Al had ik denk ik van de kool een simpele salade gemaakt en het dan alleen met het brood gegeten.”
Oordeel eetgenoot (Pascale): 7,8/10 – “Heel lekker!”
Ik at dit op 3/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten