Marokkaans stoofpotje met kip, abrikoos, dadels en wortel

24 apr 2019 | Gezond, Midden-Oosters, Vlees

In Marrakesh, een paar weken geleden alweer, aten we de laatste avond bij een rete populair restaurant: Nomad. Daar at ik een Marokkaans stoofpotje met onder andere kip, abrikoos en dadels en het was zó lekker. Ik hou dan ook wel van die gerechten met zoet fruit (pizza hawaii, guilty). Ik heb ze een berichtje gestuurd of ik alsjeblieft (een deel van) het recept mocht maar dat lijkt een hopeloze zaak. Daarom ging ik zelf op gevoel aan de slag. Het resultaat was superlekker, mega smaakvol!

marokkaans stoofpotje met kip en abrikoos

Marokkaans stoofpotje met kip, abrikoos, dadels en wortel

Daar at ik een Marokkaans stoofpotje met kip, abrikoos en dadels en het was zó lekker. Ik ging zelf op gevoel aan de slag. Het resultaat was zo smaakvol!
Totale tijd 35 minuten
Keuken midden-oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

 • kipdijfilet
 • 2 el ras el hanout
 • 1 handje dadels
 • 1 handje gedroogde abrikozen
 • 1 witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 2 grote wortels
 • 2 cm gember
 • 1 citroen – Rasp.
 • 400 ml water
 • zout

Instructies
 

 • Snijd de kipdijfilet in stukken en bewaar die in een schaaltje. Giet daar een scheut olijfolie en een lepel ras el hanout bij. Ook rasp je de helft van de citroen en de gember voor in de marinade. Roer het goed door en zet het even aan de kant. Als je de tijd hebt: een paar uur afgedekt in de koelkast, als je daar geen zin in hebt: 2 minuten.
 • Verwarm ondertussen een pan met daarin wat olijfolie. Snipper het uitje, pers het teentje knoflook en fruit het aan in de olie. Gooi daarna de gemarineerde kip erbij en bak de stukken rondom aan.
 • Was de wortels, snijd ze in stukken en bak ook die kort mee. Na een paar minuten giet je er een glas water bij zodat de wortels onder staan. Gooi de dadels en abrikozen erbij (eventueel in stukjes) en wat zout. Schuif een deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen.
 • Controleer af en toe even of ‘t wel goed gaat: door de suikers in de abrikozen en dadels wordt het een stroperige saus en het moet ook weer niet té dik worden. Gooi er dan nog wat extra water bij. Breng het op smaak met zout, nog meer geraspte gember en nog meer geraspte citroen. Naar smaak natuurlijk, ik gebruikte in totaal ongeveer de hoeveelheden zoals ik in de lijst hierboven heb beschreven.
 • Haal de deksel van de pan en laat het nog ongeveer 5 minuten inkoken. Als de wortel zacht is, beetgaar, is de Marokkaanse stoof klaar.
 • Serveer de stoof met rijst of een broodje. Deed ik niet want ik had die dag al een halve zak paaseitjes op en had dus niet per se heel veel honger. Eventueel een beetje verse peterselie, ziet er lekker uit.
Trefwoord abrikoos, dadels, kip, wortel

Mijn oordeel: 7,9/10 – Het is niet wat het moest zijn, zoals in het restaurant, maar lekker was het zeker! Ik denk dat het met verse abrikozen wel lekkerder is, dan is het wat zachter en vallen ze lekker uit elkaar. Deze gedroogde abrikozen worden ook wel zachter door het koken, maar niet helemaal.
Ik at dit op 29/3/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Ella

  Hoi Hoi,
  Bedankt om dit lekkere receptje te posten, wij gebruikten ipv gedroogde abrikozen op siroop, dochterlief was weg van dit receptje, deden er ook nog verse koriander, en platte peterselie bij.. Handjevol, en het andere drie takjes.. Verder nog Xtra kaneel en orangjewater 1el..🤗

  Antwoord
 2. Van meer

  Ik ga morgen de Marokkaanse kippedijen proberen. Het lijkt mij lekker!
  Ik.laat het weten !

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten