Marokkaanse stoof met pompoen, dadels en krokante wraps

IMG_1728

Toen ik dit als ware huismama voor mijn huisgenoten stond te koken, kwamen ze allemaal nieuwsgierig binnen. Het hele huis rook zo lekker intens naar deze Marokkaanse stoofpot met ras el hanout. Nice! Onze halve straat is Marokkaans maar die geur kwam écht bij mij vandaan. De stoof was gevuld met pompoen, kikkererwten en zoete dadels en ik had simpele wraps krokant gebakken om het mee op te lepelen. Aanrader!

Dit heb je nodig (2p):
1 blik tomatenblokjes
300 ml groentebouillon
pompoenblokjes (400g)
1 klein blikje kikkererwten
1 kleine witte ui
1 teentje knoflook
1,5 eetlepel ras el hanout
snufje kaneel
6 kleine wraps
dadels
beetje zout
(verse peterselie als je dat hebt)

Dit moet je doen:
Zet een grote wokpan op het vuur en warm daar een scheutje olie in op. Pers een teentje knoflook uit en snipper een wit uitje, fruit het aan in de olie. Gooi er een eetlepel ras el hanout bij en bak dat ook even mee. Maak ondertussen een halve liter bouillon van één blokje. Gooi de tomatenblokjes, kikkererwten en de blokjes pompoen in de pan en giet er een flinke scheut bouillon bij. Genoeg zodat de pompoenblokjes ‘onder water’ staan om te kunnen garen! Breng het stoofpotje op smaak met extra ras el hanout (ik denk dat ik in totaal 2 eetlepels heb gebruikt maar het mag wel iets minder), een snufje kaneel voor wat zwoelheid en eventueel een beetje zout.

In plaats van bouillon kun je trouwens ook water met wat zout toevoegen, dat werkt ook prima, zeker omdat je hier nog veel andere kruiden toevoegt. Laat het prutje ongeveer 15 minuten of langer pruttelen en als het te droog wordt, voeg je nog wat bouillon of water toe. Logisch. De laatste 5 minuten roer je een handje fijngesneden dadels door de Marokkaanse stoof en ook die laat je nog even meekoken.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak hier de wraps lekker krokant in. Als je ze dakpansgewijs op een rooster of bakplaat legt, gaat ‘t lekker snel in één keer maar waar ze overlappen, wordt het niet krokant. Dat kan trouwens heel snel gaan, blijf in de buurt! Dien de Marokkaanse stoof op met de krokante wraps en wat verse peterselie. Mocht je je afvragen waarom ik overal peterselie op knal: ik heb sinds een paar maanden een plantje in de tuin staan en die groeit als een trein + het smaakt gewoon altijd lekker + het ziet er lekker fris uit.

Mijn oordeel: 8,2/10 – Ik vond dit echt vet lekker! Nét iets te pittig (dus ga niet te hard los met de ras el hanout) maar echt heeeerlijk!
Oordeel eetgenoot (Keylee): 8/10 – “Ik vond het echt heel lekker, weet ff niet meer waarom.”
Oordeel eetgenoot (Ilona): 6,5/10 – “Ik vond de pompoen verrassend lekker want dat vind ik normaal niet lekker, very nice. Ik vond het alleen net iets te heftig gekruid en intens en na een paar happen was ik wel content. Meer als een soort borrelhapje ofzo.”
Oordeel eetgenoot (Florine): 9/10 – “Omg was echt heeuuul lekker. Wilde meer maar moest bijna kotsen want had al gegeten daarvoor.”
Ik at dit op 26/9/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten