Melanzane alla broodje: gegrilde aubergine, tomaat en mozzarella

10 mei 2018 | Italiaans, Vegetarisch

IMG_9744

Oké, wat zijn de meest classic ingrediënten die je vrijwel altijd nog in de koelkast hebt liggen? Bij mij zijn dat tomaten, mozzarella en stukjes courgette of aubergine. Oh, en blikjes tomatenpuree liggen ook standaard verdwaald achter tig potjes saus. Ik besloot mijn voorraad eens flink te legen op mijn manier: met een recept bomvol restjes. Geef toe, dat is niet te zien aan deze prima lunch! Dit broodje krijgt bonuspunten!

Dit heb je nodig (1p, 2 stuks):
2 kleine ciabatta’s
halve aubergine
1 tomaat
halve bol mozzarella
tomatenpuree
olijfolie
Italiaanse kruiden
basilicum
peper
zout

Dit moet je doen:
Was de aubergine en snijd dunne, ronde plakken van de helft van de aubergine. Warm een grillpan op met daarin wat olijfolie en grill de plakken aan met een klein beetje zout en peper. Snijd de ciabatta’s doormidden en smeer de onderste helft in met een dun laagje tomatenpuree. Dat spul is natuurlijk best sterk, dus daar heb je niet veel van nodig. Snijd ook de tomaat in dunne plakken en leg dit op het broodje. Daarop stapel je lekker veel plakken aubergine met vervolgens een paar stukken mozzarella. Top af met wat Italiaanse kruiden en zet daarna de onderste helften een paar minuten in de (voorverwarmde) oven. Op 180 graden ofzo, totdat de mozzarella lekker gesmolten is. Paar blaadjes basilicum, bovenste broodje erop ennnn dat is je lunch!

Mijn oordeel: 7,5/10 – Jaaa dit is een superlekkere lunch! Snel gebouwd met veel restjes die je zomaar nog wel eens in huis zou kunnen hebben (of in ieder geval dingen die er op lijken) en heel smaakvol, ook juist door het laagje sterke tomatenpuree. En omdat het zo makkelijk is, krijgt dit recept bonuspunten.
Ik at dit op 1/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. B

    Ik vind dat jij rare restjes hebt liggen ..courgette of aubergine! ? Ik meest een slappe prei en een halve bak kwark ofzo .
    Wat zou jij daar voor lekkers mee maken ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten