Mexicaanse bowl met gekruide kip, guacamole en veel groente

18 nov 2018 | Mexicaans, Vlees, Wraps

IMG_2145

Hola señorita’s (en señors, maar jullie zijn wel in de minderheid)! Na al die sushi bowls en falafel bowls is het nu een keer tijd voor een Mexicaanse bowl. Een ‘bowl’ is toch gewoon een verkapte term voor ‘salade zonder te roeren’ dus waarom ook niet? Mijn Mexicaanse bowl vulde ik met gekruide kip, veel groentes en een shitload aan sausjes. Voor erbij een paar krokante wraps.

Dit heb je nodig (2p, wel veel):

kipdijfilet (of kipfilet)
zakje Mexicaanse kruiden voor taco’s
tomatenblokjes
kidneybonen
maïs
4 wraps
1 paprika
geraspte kaas
salsasaus
crème fraîche

voor de guacamole:
1 avocado (of 1 pak avocadoblokjes uit de diepvries)
knoflookpoeder
citroensap
chilivlokken
peper
zout
halve tomaat

Dit moet je doen:

Aan de ene kant is dit recept heel simpel, aan de andere kant ben je er toch langer mee bezig dan je zou willen. Er moet veel gesneden worden en zeker als je de guacamole zelf maakt, ben je wel ff bezig. In ieder geval ga ik je er nu doorheen loodsen en ik geef je ondertussen nog wat tips.

Begin met het snijden van de kipfilet, in grove blokjes. Verwarm een koekenpan op het fornuis en giet hier een scheutje olie in. Bak de kipfilet (of kipdij, dat gebruik ik altijd omdat het wat malser is) samen de Mexicaanse kruiden een paar minuten rondom aan. Een heel zakje kruiden is best veel bij vlees voor twee personen maar ik deed het toch. Een half/twee derde van het zakje zou ook genoeg zijn. Na een paar minuten giet je hier het hele blik tomatenblokjes bij en dit laag je op laag vuur een minuut of tien pruttelen, zodat de kip nog gaart.

In de tussentijd maak je de guacamole door een avocado fijn te prakken met daarbij knoflookpoeder, peper, zout, een scheutje citroensap en wat chilivlokken of chilipoeder. Eventueel snijd je nog een halve tomaat zonder zaadjes héél fijn. Ik vind guacamole fantastisch om te eten, een horror om te maken. Ik heb er echt een hekel aan, daarom koop ik meestal (guilty) gewoon kant en klare guac. Bovenstaand recept is trouwens absoluut niet de manier om guacamole te maken maar ik had onverwacht niet alles in huis. Smaakte evengoed prima.

Bekleed een ovenrooster met bakpapier en bak de wraps in een paar minuten krokant. Waar de wraps overlappen, worden ze niet krokant, dan weet je dat. De kidneybonen en mais verwarm je in pannetjes op laag vuur. De paprika snijd je in kleine blokjes. Dan is het daarna eindelijk tijd om de Mexicaanse bowl in elkaar te zetten! Begin met de kip in tomatensaus, schep daar de mais, kidneybonen en blokjes paprika bij. Reserveer een hoekje voor alle sausjes: een schep crème fraîche, salsasaus en guacamole. Aan de zijkant steek je partjes van de krokante wraps en in het midden strooi je wat geraspte kaas. Na de foto voeg je natuurlijk meer kaas toe 😉

 

Mijn oordeel: 8/10
Oordeel eetgenoot (Joran): 8,3/10 – “Lekker! Nou gewoon, leuke mix van dingen. En crème fraîche en guac, ook lekker. Het was de eerste keer dat ik een bowl at, heel speciaal.”
Ik at dit op 8/11/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten