Mexicaanse chili sin carne (vega) met avocado, wraps en appelmoes

I LOVE CHILI. Mijn moeder maakte het vroeger al héél vaak maar toen eigenlijk altijd met vlees, con carne dus. Pas een paar maanden geleden ontdekte ik dat ‘sin carne’ een ding is (tot zover mijn Spaanse woordenschat) en sindsdien maak ik dat dus regelmatig. Ik had nog appelmoes in de koelkast staan en dat bleek hierbij echt hartstikke lekker: zoet bij die pittige, zoute chili. Die tip kreeg ik laatst van een vriendin dus alle credits naar haar!

chili sin carne

Mexicaanse chili sin carne (vega) met avocado, wraps en appelmoes

Ik had nog appelmoes in de koelkast staan en dat bleek bij deze chili sin carne echt hartstikke lekker: zoet bij die pittige, zoute chili.
Totale tijd 20 minuten
Keuken Mexicaans
Porties 2 -3 personen

Ingrediënten
  

 • 4 mini volkoren wraps – Echt mini.
 • 1 klein potje witte bonen in tomatensaus
 • 2 paprika’s
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 8 zongedroogde tomaatjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 kleine witte ui
 • 1 el paprikapoeder
 • 2 el komijnpoeder
 • chilipoeder
 • 1 avocado
 • 2 el appelmoes
 • 2 el crème fraîche
 • verse koriander

Instructies
 

 • Zet een pan met een dikke bodem op het vuur en verwarm daar een scheut olie in. Snipper het uitje, pers de teentjes knoflook en fruit dit aan in de olie.
 • Snijd de paprika’s in blokjes en bak die ook even mee. Voeg de tomatenblokjes en witte bonen in tomatensaus toe. Breng het geheel dan op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en een beetje zout. Roer alles goed door en laat dit een minuut of 10-15 zachtjes pruttelen zodat de chili sin carne goed warm wordt en de smaken lekker in de saus trekken.
 • Snijd ondertussen de avocado in mooie plakjes. Helaas was mijn avocado al lelijk, altijd jammer.
 • De zongedroogde tomaatjes halveer je en voeg je tegen het einde van je kooksessie toe aan de chili.
 • Verwarm de wraps in de magnetron of in een andere pan.
 • Serveer de chili sin carne met de avocado, een grote schep crème fraîche, lekker veel koriander én met een lepel appelmoes. Je zag het al in de titel dus zo shocked zul je niet zijn: appelmoes, ja. Dat is zo’n zoete, frisse toevoeging aan de chili. Serieus heel lekker!
Trefwoord appelmoes, avocado, crème fraîche, paprika, tomaat, witte bonen, wraps, zongedroogde tomaat

Mijn oordeel: 7,8/10 – Altijd lekker, heb hier drie dagen (2x avond, 1x lunch) van kunnen eten! De appelmoes vind ik echt een lekkere toevoeging maar denk niet dat ik die er ‘voor altijd’ in ga houden. De zongedroogde tomaatjes heb ik ooit als experiment toegevoegd en die kan ik niet meer wegdenken in chili, dat was écht een goeie. Die appelmoes is leuk voor af en toe.
Ik at dit op 4/6/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Hahaha sorry ga echt stuk om die 8) zonnebrilsmiley. Mijn vader zei altijd dat ‘ie eigenlijk alleen chili con carne kon maken, maar om een of andere reden vond mijn moeder het nooit een goed idee als ‘ie het wilde maken en zodoende heb ik het eigenlijk nog nooit gegeten. Snap wel dat die appelmoes erbij goed werkt!

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Hahahaha ik zie het nu pas. Ff aangepast 😉 Chili con/sin carne moet je echt een keertje maken hoor, is vet lekker en helemaal studentproof!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten