IMG_4351

I LOVE CHILI. Mijn moeder maakte het vroeger al héél vaak maar toen eigenlijk altijd met vlees, con carne dus. Pas een paar maanden geleden ontdekte ik dat ‘sin carne’ een ding is (tot zover mijn Spaanse woordenschat) en sindsdien maak ik dat dus regelmatig. Ik had nog appelmoes in de koelkast staan en dat bleek hierbij echt hartstikke lekker: zoet bij die pittige, zoute chili. Die tip kreeg ik laatst van een vriendin dus alle credits naar haar!

Dit heb je nodig (2-3p*):

4 mini volkoren wraps (echt mini)
klein potje witte bonen in tomatensaus
2 paprika’s
1 blik tomatenblokjes
zongedroogde tomaatjes (stuk of 8 )
2 teentjes knoflook
1 kleine witte ui
1 el paprikapoeder
2 el komijnpoeder
chilipoeder
1 avocado
2 el appelmoes
2 el crème fraîche
verse koriander

* grote porties! Met drie personen kun je hier ook wel van eten.

Dit moet je doen:

Zet een pan met een dikke bodem op het vuur en verwarm daar een scheut olie in. Snipper het uitje, pers de teentjes knoflook en fruit dit aan in de olie. Snijd de paprika’s in blokjes en bak die ook even mee. Voeg de tomatenblokjes en witte bonen in tomatensaus toe. Breng het geheel dan op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en een beetje zout. Roer alles goed door en laat dit een minuut of 10-15 zachtjes pruttelen zodat de chili sin carne goed warm wordt en de smaken lekker in de saus trekken.

Snijd ondertussen de avocado in mooie plakjes. Helaas was mijn avocado al lelijk, altijd jammer. De zongedroogde tomaatjes halveer je en voeg je tegen het einde van je kooksessie toe aan de chili. Verwarm de wraps in de magnetron of in een andere pan.

Serveer de chili sin carne met de avocado, een grote schep crème fraîche, lekker veel koriander én met een lepel appelmoes. Je zag het al in de titel dus zo shocked zul je niet zijn: appelmoes, ja. Dat is zo’n zoete, frisse toevoeging aan de chili. Serieus heel lekker!

Mijn oordeel: 7,8/10 – Altijd lekker, heb hier drie dagen (2x avond, 1x lunch) van kunnen eten! De appelmoes vind ik echt een lekkere toevoeging maar denk niet dat ik die er ‘voor altijd’ in ga houden. De zongedroogde tomaatjes heb ik ooit als experiment toegevoegd en die kan ik niet meer wegdenken in chili, dat was écht een goeie. Die appelmoes is leuk voor af en toe.
Ik at dit op 4/6/2019