Mexicaanse hartige wafels met guacamole en barbecuesaus

19 apr 2018 | Mexicaans, Vegetarisch

IMG_9502

Nu ik mezelf een beetje een plekje probeer te geven in de foodblogwereld moet ik natuurlijk wel meegaan met de trends op het gebied van eten. Heel belangrijk. Één van de laatste hypes is hartige wafels. Als GROOT pannenkoekenfan (bijvoorbeeld Vietnamese pannenkoekjes en deze Italiaanse uit de oven) zag ik een experiment met het wafelijzer wel zitten. Ik maakte een Mexicaanse versie met kaas ín en op de wafels en frisse guacamole, wat groentes en barbecuesaus on top. Klik op ‘meer lezen’ voor het recept!

Dit heb je nodig (1p, 2 wafels):
60 gram bloem
60 ml melk
1 ei
halve eetlepel bakpoeder
chiliflakes
geraspte kaas (oude, pittigere)
zout
peper
zonnebloemolie

klein blikje mais
cherrytomaatjes
avocado
citroensap
guacamolekruiden (bijvoorbeeld Santa Maria)
barbecuesaus

Dit moet je doen:
Meng bloem, bakpoeder, melk, een heel klein beetje zonnebloemolie en een half eitje met een garde of de mixer tot een stevig beslag. Het moet een beetje kleverig en elastisch worden. Mix daar een snuf zout, lekker veel peper en flink wat chiliflakes doorheen. Tot slot roer je er ook nog geraspte kaas (het liefst oude, wat pittigere) door. In de tussentijd heb je je wafelijzer goed op laten warmen en die vet je nu met een kwastje in met een beetje (zonnebloem)olie, zodat je wafel er straks een beetje als een geheel uitkomt. Verdeel het mengsel over de wafelvormpjes en druk het ijzer voorzichtig dicht. Dit laat je voor zeker 5 tot 7 minuten goudbruin bakken. Ondertussen maak je de guacamole door de avocado fijn te prakken met lekker veel kruidenmix en wat citroensap. Je kunt ‘t natuurlijk ook zelf maken (is ook niet moeilijk) maar daar had ik geen zin in. Snijd de tomaatjes in partjes en laat de mais uitlekken. Peuter de wafels voorzichtig los uit het wafelijzer en verdeel daar dan de mais, tomaten, guacamole en barbecuesaus overheen. En extra kaas, natuurlijk.

Mijn oordeel: 7,1/10 – Het idee van hartige wafels is leuk maar ik vond het niet héél verrassend. De smaak was gewoon net zoals van Mexicaanse wraps maar dan met een dikke wafel als ‘bodem’. Ik zou als ik jou was niet te zuinig zijn met de kaas en chiliflakes in het beslag, dát maakte het wel lekker!
Ik at dit op 17/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten