Mie met wokgroente, pittige tofu en zoete sojasaus

IMG_2922

Morning! Ik ben geen held met noedelgerechten (het wordt altijd te plakkerig/te zacht/te smaakloos) maar nu heb ik eindelijk eens iets succesvols gemaakt: mie met wokgroenten, stukjes pittige tofu en een hele smakelijke, gezoete sojasaus. Ik heb er twee dagen van gegeten en ik vond het echt zó lekker! Hieronder het supermakkelijke recept.

Dit heb je nodig (2p):

6 nestjes mie
bakje gekruide (pittige) tofu
zak Chinese wokgroenten
bakje taugé (als je ‘t niet genoeg groente vindt)
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
handje pinda’s
scheutje olie

Dit moet je doen:

Zet een pan met ruim (gezouten) water op en breng dit aan de kook. Kook de mienestjes in ongeveer 5-7 minuten gaar. Op de verpakking staat dat je per persoon vier nestjes nodig hebt maar dat is wel teveel voor dit gerecht, tenzij je echt een grote eter bent. Als de mie gaar is, spoel je het heel goed af onder de koude kraan en daarna zet je het in de vergiet even aan de kant.

Verwarm de sojasaus met de honing in een steelpannetje totdat het indikt tot een dikkere saus. Niet op te hoog vuur, gewoon rustig laten staan. In een koekenpan bak je de gekruide tofu in een beetje olie lekker knapperig. Op de verpakking (van AH) staat iets van 3-5 minuten maar ik deed het langer, dan krijgen ze veel meer bite. In een wokpan (yes, sorry, veel afwas) verwarm je een scheutje olie. Wok de Chinese wokgroenten en taugé hier ongeveer vijf minuutjes in.

De pinda’s plet je in een vijzel of creatiever: in een bakje met een stevig kopje. Schep de afgekoelde (en niet-kleverige!) mie door de wokgroente en verwarm het nog een paar minuten mee. Schep het op de borden met bovenop de pittige tofu, lekker veel zoete sojasaus en wat pinda’s.

Mijn oordeel: 8,2/10 – Aanrader! Alle smaken gaan heel goed samen en die knapperige pinda’s maken de basic mie met wokgroente helemaal af.
Ik at dit op 14/1/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten