Naanbrood van kwark met gegrilde paprika, pijnboompitjes en tomaat

4 jun 2018 | Aziatisch, Vegetarisch

IMG_9978

Een paar weken geleden maakte ik voor het eerst naanbrood en jeeees: wat is dat lékker! En zo makkelijk ook! Omdat ik nooit yoghurt maar wel altijd kwark in huis heb, vroeg ik me af of ‘t daar ook mee zou lukken. Ik spoil alvast: ja. Ik maakte het laatst als lunch met bovenop wat verdwaalde ingrediënten uit de koelkast. Het is geen lunch van het niveau tosti (want je bent er wel iets langer mee bezig) maar het is nog steeds redelijk snel en makkelijk. Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (1p):
50 gram kwark
70 gram bloem
4 gram bakpoeder (kwart van een zakje)
zout

1 paprika
zongedroogde tomaatjes
pijnboompitjes
tomatensaus (of puree)
olijfolie
knoflookpoeder

Dit moet je doen:
Pak een grote kom en de weegschaal en zeef ongeveer 70 gram bloem boven de kom. Doe hier het bakpoeder en een flinke snuf zout bij en meng daarna met een lepel de kwark er doorheen. Daarna moet je het wel nog goed kneden met je handen, maar zo ontwijk je een beetje de ergste viezigheid. Verwarm in de tussentijd een grillpan met daarin wat olijfolie. Verdeel het deeg in drieën en maak er platte rondjes van ter grootte van je hand. Bak de naanbroodjes in een paar minuten aan beide kanten mooi bruin met nog wat knoflookpoeder. Ik had geen zin om knoflook te persen en soms vind ik knoflookpoeder ook nog wel lekkerder. Was nu ook echt een goeie toevoeging! Terwijl je het naanbrood bakt, snijd je de paprika in plakken. Leg deze in een ovenschaal of op een bakpapier op een rooster met wat olijfolie, peper en pijnboompitjes. Schuif dit voor een minuut of 20-30 in de oven (eventueel nog even op de grillstand) totdat ze zacht en een klein beetje bruin zijn. Gebruik het warme naanbrood als een soort toastjes en smeer ze in met een lepeltje tomatensaus of tomatenpuree, net wat voor tomatigs je in huis hebt. Leg hier de paprika’s op en top af met wat kleine stukjes zongedroogde tomaat. Niet de meest logische ingrediënten om met naan te combineren, maar het móet wel lekker zijn (was het ook).

Mijn oordeel: 7,4/10 – Lekkere, smaakvolle lunch. Gewoon simpel en goed te doen met restjes uit je koelkast. Niet héél makkelijk maar wel leuk om te maken! Kwark is trouwens een prima vervanger voor de yoghurt, ik merkte nauwelijks tot geen verschil.
Ik at dit op 25/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Sanne Jansen

  Kan het ook met magere kwark?

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Ja! Met vollere is het vaak lekkerder, maar stiekem gebruik ik zelf meestal ook magere!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Naan Maken Met Kwark - Een Heerlijk Recept Voor Zelfgemaakte Naanbrood - […] Naanbrood van kwark met gegrilde paprika, … – Keukenmeid […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten