Nasi met pastinaak, sweet chili en loempia

27 jun 2019 | Aziatisch, Rijst, Vegetarisch, Vlees

IMG_4160

Oeh la la, wie is er geen fan van nasi? Nasi is officieel gewoon ‘rijst’ maar ik vind nasi: rijst met heel veel kruiden, loempia’s, cassave, pindasaus, ei, komkommer, gebakken uitjes, groenten en/of atjar. Nasi is over de top heerlijk eten! Dit was er weer zo eentje, met gele wortel, taugé en pastinaak. Dat laatste at ik voor het eerst ooit en ik vond het best wel lekker, ook in dit gerecht!

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje volkorenrijst
1 grote (gele) wortel
1 pastinaak
125 gram taugé
half zakje nasikruiden
miniloempia’s voor in de oven*
2 eieren
sweet chili saus
cassave
atjar tjampoer

* vegetarisch of gewoon, kan allebei

Dit moet je doen:

Was de wortels en pastinaak goed en snijd er grove repen van. Kook ze voor een minuut of 8-10 zodat ze beetgaar zijn. Kook in een andere pan het kopje rijst met twee kopjes water. Verwarm ook de oven voor op 220 graden (volgens mij, even de verpakking checken) en zet een grote pan op het vuur met daarin een scheut olie.

Giet de pastinaak en wortel af en gooi het dan in de pan met olie. Voeg ook de taugé nu toe. Wok het kort mee en gooi dan ook de gekookte rijst en de nasikruiden erbij. Bak dit nog een paar minuten terwijl je goed roert. In de tussentijd bak je de miniloempia’s af op een stuk bakpapier in de oven. In een koekenpan bak je twee spiegeleitjes.

Serveer de nasi met pastinaak (en nog veel meer groenten, goeie nasi dit!) met een paar loempia’s, een gebakken eitje, een klodder sweet chili saus, een pluk atjar tjampoer en wat cassavechips.

Mijn oordeel: 8,1/10 – Dit was voor het eerst ooit dat ik pastinaak at en ik vond het echt lekker. Beetje aardappelachtig maar dan zoeter. Ga ik zeker wel vaker mee aan de slag! De nasikruiden blijven favoriet maar ik beloof hierbij dat ik echt een keer nasi ga maken zonder zo’n zakje, met eigen kruiden!
Ik at dit op 21/5/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten