Superlekkere nasi met zelfgemaakte pindasaus en seroendeng

10 dec 2021 | Aziatisch, Rijst, Snel, Vegetarisch

Waarom zelfgemaakte pindasaus als je het ook bij de sausafdeling kunt halen? Dat was tot een aantal dagen geleden mijn lijfspreuk maar het tij is gekeerd! Want ik had geen pindasaus in huis en mijn lichaam schreeuwde om nasi, dus toen móést ik wel zelf wat fabriceren. En, ach ja, het moet ff gezegd worden: daar is dus écht geen kunst aan. Het duurde plusminus 26 jaar maar dan heb je ook wat. Superlekkere nasi met seroendeng én snelle en simpele maar zelfgemaakte pindasaus, welteverstaan.

Superlekkere nasi met zelfgemaakte pindasaus en seroendeng

Superlekkere nasi met seroendeng én snelle en simpele maar zelfgemaakte pindasaus. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 kopje zilvervliesrijst
 • 1 klein blikje edamameboontjes
 • 1 paprika
 • 1 witte ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 tl komijn
 • 1 tl koriander
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl sambal
 • 1 tl geraspte verse gember
 • 2 el ketjap
 • 2 el sojasaus

Zelfgemaakte pindasaus

 • 3 el pindakaas
 • 100 ml water
 • 1 tl sambal
 • 2 el ketjap
 • 1 el basterdsuiker

Toppings

 • 2 eieren
 • seroendeng

Instructies
 

 • Verwarm een scheut olie in een ruime pan. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit alles aan in de olie. Snijd de paprika in blokjes en voeg die ook toe. Net als de edamameboontjes.
 • Voeg vervolgens de komijn, koriander, kurkuma, sambal en gember toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee.
 • Kook de rijst en voeg toe aan de rest van de nasi. Hussel door en voeg de sojasaus en ketjap toe.
 • Maak ondertussen ook die veelbesproken pindasaus klaar. Meng alle ingrediënten door elkaar in een steelpan en breng tegen de kook aan. Blijf goed roeren! Is het te dik? Voeg meer water toe. Tada, zelfgemaakte pindasaus!
 • Oh! Vergeet de spiegeleitjes niet! Die bak je ook in olie totdat de randjes een beetje crispy zijn.
 • Serveer de nasi met bovenop de pindasaus en het eitje. Versier met een beetje seroendeng.
Trefwoord edamame, ei, paprika, pindasaus, rijst, seroendeng

⭐⭐⭐⭐ – Ik at het drie dagen op rij (want was die eerste avond vergeten dat Joran niet thuis at) en ook die allerlaatste hap op dag drie was nog heerlijk. De pindasaus was goed en overdreven snel gemaakt dus die hou ik er sowieso in. Maar ik kan zeker niet beloven dat ik nooit meer zo’n lekkere kant-en-klare in de magnetron zet.
Ik at dit op 2/12/2021

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten