Nieuw: Canon lens 50mm f/1.8

11 apr 2015 | Overig

IMG_3324

Zei ik vorige week nog voorzichtig dat ik maar eens naar de bekende 50mm f/1.8 lens moest kijken, heb ik ‘m nu alweer een paar dagen in huis. Én uitgetest! Ik heb na 3 jaar nog altijd geen verstand van spiegelreflexcamera’s en alles wat daar bij hoort, maar ik zag meteen dat dit een goede aankoop was geweest. Ik had niet verwacht dat een lens zoveel verschil zou maken voor de foto. Nou, wel dus! Klik op ‘meer’ voor mijn uitprobeersels 🙂

Mensen die er wél verstand van hebben, zeggen het volgende:

“It’s a prime lens as in it has a set focal length, but tends to be known as a standard (or normal) lens because it has a similar field of view as the human eye does, so it has a ‘natural’ feel to its images.” – thephotographerblog.com

“De diafragma-opening van f1.8 geeft aan dat je foto’s kunt maken waarbij je heel weinig scherpte hebt. Stel je maakt een close-up van een bloem en je stelt scherp op het hart, dan zijn waarschijnlijk de blaadjes vooraan en achteraan al niet scherp meer. Heel handig voor het fotograferen van beautyproducten of outfitfoto’s. De achtergrond zal op die manier minder storend aanwezig zijn waardoor juist het product opvalt.” – Fotografille.nl

De lens die ik al sinds het begin gebruik, is de 18-55mm lens die standaard bij mijn camera zat (Canon 550D). Op mijn oude blog heb ik er ooit iets over geschreven, klik voor dat artikel hier. Die lens is heel standaard en je kunt er ook mee zoomen, wat heel handig is. De 50mm f/1.8 kan dat niet, dat is wel even wennen. Toch ben ik er echt heel blij mee, want de foto’s vind ik meteen veel aantrekkelijker. De kleuren lijken veel duidelijker en dat wat je op de foto wil zetten, komt heel mooi naar voren. Het leek me leuk om jullie de verschillen tussen mijn twee lenzen te laten zien, misschien heb je er iets aan als je een van de twee op het oog hebt 😉

IMG_3298IMG_3305

IMG_3300IMG_3303

IMG_3309IMG_3308

IMG_3316IMG_3321IMG_3328IMG_3326

Beetje verwarrend, deze foto: links is een foto van de 18-55mm, maar gemaakt met de 50mm f/1.8 en rechts dus andersom. Wat een verschil hè? Vooral voor beautybloggers zal deze lens handig zijn, omdat je producten zo heel mooi kunt fotograferen. Maar ook selfies (of portretfoto’s, als je dat liever zegt) zien er heel anders uit met deze lens. Oh, en nog een pluspuntje is natuurlijk de grootte.

Ik neem ‘m mee naar Barcelona deze week, daarna zal ik jullie laten zien of hij ook geschikt is voor uitzichtfoto’s! Welke lens gebruik jij meestal voor je foto’s?

Dit vind je ook lekker!

Ik en foto’s

Ik en foto’s

Mijn huisgenoten en ik zijn onze woonkamer een beetje aan het verbouwen en stuiten hierbij op één...

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Ysanne

  Wauw, wat een goede lens! Je ziet echt heul veul verschil. Goed aankoopje 🙂

  Antwoord
 2. Lysanne

  Ziet eruit als een fijne lens. Ik heb op dit moment twee standaard lenzen. Zou ook wel eens kunnen kijken naar een extra. Een nieuwe lens geeft vaak ineens veel andere (mooiere) foto’s

  Antwoord
 3. Sophie

  Oh wauw wat een prachtig ding!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten