IMG_3584

Langzaam wordt alles aan mij nep: volgende week staat een tandartsafspraak op de planning voor het witten van mijn tanden, ik ga tegenwoordig naar de zonnebank en sinds een maand of 6 loop ik ook nog eens rond met geblondeerd haar. Ik wilde eigenlijk ook meteen mijn buikvet laten wegzuigen maar dat ging ‘m niet meer worden voor de zomer.. Nou, laat maar dan.

Mijn eigen haarkleur omschrijf ik altijd als een peperenzout-kleurtje; het is niet blond, niet bruin en niet eens echt donkerblond. In november heb ik het blond geverfd en in maart heb ik een coupe du soleil laten doen. Ik ben blij dát mijn haar groeit, maar helaas krijg ik daar natuurlijk wel uitgroei van. Bij de HEMA kwam ik een tijdje geleden dit product tegen, een haarspray waarmee je je haar 1 à 2 tintjes kunt oplichten. Ik besloot er eentje mee te nemen, misschien kan ik mijn uitgroei er wel goed mee camoufleren?

IMG_3636IMG_3643IMG_3637IMG_3642

Je moet de spray aanbrengen op handdoekdroog haar en met een kam goed verdelen. Het is niet de bedoeling dat je het daarna uitwast, laat het gewoon zitten tot de volgende wasbeurt. Daar komt meteen mijn eerste minpuntje: dat spul stinkt. En dat blijf je zeker wel even ruiken.

Bij het aanbrengen heb ik me vooral gericht op de aanzet. Ik heb mijn haar in stroken verdeeld en zo allemaal laagjes ingesprayd en dit uitgekamd. Uiteraard heb ik voor- en nafoto’s gemaakt en die zie je hierboven. Links is vóór het douchen en met een beetje vet haar, rechts is de volgende dag. En ja, het werkt! Verwacht geen wereld van verschil, maar het licht zeker een paar tintjes op. Vooral de grens tussen mijn eigen haar en het geverfde stuk is door de spray wat vager geworden. Ik moet zeggen dat het verschil tussen het echte en neppe haar op deze foto’s wel heel heftig is hoor, in het echt zie je het véél minder duidelijk.

IMG_3653

Maaaaar.. minpuntje nummer 2: mijn haar werd er verschrikkelijk droog van. Ik had het de hele avond en nacht in een knot gedragen en de volgende dag had ik echt schapenhaar. Na flink wat crèmespoeling was dat weer opgelost (nog beter zou serum of een masker zijn) maar ik kan me niet voorstellen dat dit goed is voor je haar. Maar goed, dat is haarverf ook niet.

Hebben jullie deze spray ook wel eens gebruikt? Ik denk dat ik het nog wel eens ga proberen maar dan zorg ik dat ik een haarmasker in huis heb voor daarna! De Blonde Hairspray kost overigens maar €1,75 dus voor het geld hoef je het niet te laten.