Nieuw: HEMA Hairspray Blonde

28 mei 2015 | Overig

IMG_3584

Langzaam wordt alles aan mij nep: volgende week staat een tandartsafspraak op de planning voor het witten van mijn tanden, ik ga tegenwoordig naar de zonnebank en sinds een maand of 6 loop ik ook nog eens rond met geblondeerd haar. Ik wilde eigenlijk ook meteen mijn buikvet laten wegzuigen maar dat ging ‘m niet meer worden voor de zomer.. Nou, laat maar dan.

Mijn eigen haarkleur omschrijf ik altijd als een peperenzout-kleurtje; het is niet blond, niet bruin en niet eens echt donkerblond. In november heb ik het blond geverfd en in maart heb ik een coupe du soleil laten doen. Ik ben blij dát mijn haar groeit, maar helaas krijg ik daar natuurlijk wel uitgroei van. Bij de HEMA kwam ik een tijdje geleden dit product tegen, een haarspray waarmee je je haar 1 à 2 tintjes kunt oplichten. Ik besloot er eentje mee te nemen, misschien kan ik mijn uitgroei er wel goed mee camoufleren?

IMG_3636IMG_3643IMG_3637IMG_3642

Je moet de spray aanbrengen op handdoekdroog haar en met een kam goed verdelen. Het is niet de bedoeling dat je het daarna uitwast, laat het gewoon zitten tot de volgende wasbeurt. Daar komt meteen mijn eerste minpuntje: dat spul stinkt. En dat blijf je zeker wel even ruiken.

Bij het aanbrengen heb ik me vooral gericht op de aanzet. Ik heb mijn haar in stroken verdeeld en zo allemaal laagjes ingesprayd en dit uitgekamd. Uiteraard heb ik voor- en nafoto’s gemaakt en die zie je hierboven. Links is vóór het douchen en met een beetje vet haar, rechts is de volgende dag. En ja, het werkt! Verwacht geen wereld van verschil, maar het licht zeker een paar tintjes op. Vooral de grens tussen mijn eigen haar en het geverfde stuk is door de spray wat vager geworden. Ik moet zeggen dat het verschil tussen het echte en neppe haar op deze foto’s wel heel heftig is hoor, in het echt zie je het véél minder duidelijk.

IMG_3653

Maaaaar.. minpuntje nummer 2: mijn haar werd er verschrikkelijk droog van. Ik had het de hele avond en nacht in een knot gedragen en de volgende dag had ik echt schapenhaar. Na flink wat crèmespoeling was dat weer opgelost (nog beter zou serum of een masker zijn) maar ik kan me niet voorstellen dat dit goed is voor je haar. Maar goed, dat is haarverf ook niet.

Hebben jullie deze spray ook wel eens gebruikt? Ik denk dat ik het nog wel eens ga proberen maar dan zorg ik dat ik een haarmasker in huis heb voor daarna! De Blonde Hairspray kost overigens maar €1,75 dus voor het geld hoef je het niet te laten.

Dit vind je ook lekker!

Ik en foto’s

Ik en foto’s

Mijn huisgenoten en ik zijn onze woonkamer een beetje aan het verbouwen en stuiten hierbij op één...

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

5 Reacties

 1. Léonie

  Ik heb het zelf nog nooit gebruikt omdat ik van mezelf al heel blond haar heb. Vervelend dat je haar er zo droog van wordt. Je ziet inderdaad wel verschil, dus voor dat geld is het te doen!

  Antwoord
 2. Ysanne

  Ah je wilt niet weten Hoevaak ik met die spray in mn handen heb gestaan, maar durfde het toch nooit aan. Deze review komt dan ook als geroepen haha. 8Ik zie zeker effect, jammer van het droge haar maar als dat te verhelpen valt met conditioner.. proberen misschien waard 🙂

  Antwoord
 3. Sandra

  Het effect vind ik wel lekker subtiel eigenlijk, precies goed! Wel jammer dat je haar er zo droog van wordt, maar gelukkig zijn daar dingen voor om het tegen te gaan!

  Antwoord
 4. BySilke

  Zo spijtig dat je haar er zo droog van wordt, maar op de foto’s ziet het effect er wel echt goed uit! Met mijn bruine haar heb ik momenteel geen behoefte om het blond te maken, maar misschien dat je het ook kan gebruiken als highlighter ofzo? Haha wie weet 😉

  Antwoord
 5. alexa

  ziet wel goed uit maar jammer dat je haar er enorm droog van wordt, dat vind ik zelf echt een no go want dat betekent meer klitten

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten