Noedels met spinazie, pindakaas en een gepekelde eidooier

Wel eens gehoord van gepekelde eidooier? Nee, ik tot een paar weken geleden ook niet. Ik zag het voorbijkomen op Insta en wist meteen: dit ga ik maken want dit is hélemaal mijn ding #teamzachtgekookt. Ik gebruikt een heel simpel recept van Culy voor het pekelen met sojasaus en verzon er zelf een lekker gerecht omheen met noedels, spinazie en kastanjechampignons. Bedekt met een lekker pindakaassausje. Ik vertel je hoe je deze maaltijd maakt!

Noedels met spinazie, pindakaas en een gepekelde eidooier

Superfancy, lekker én heel simpel: gepekelde eidooier in sojasaus. Zeker met deze noedels met spinazie en pindakaassaus erbij!
Pekeltijd (minimaal) 8 uur
Totale tijd 8 uur 20 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

Gepekelde eidooiers

 • 2 eidooiers
 • 4 el sojasaus
 • 1 el mirin
 • stukje zeewier – Hoeft niet per se

Pindakaassaus

 • 2 el pindakaas
 • 2 tl honing
 • 2 el rijstazijn

Overig

 • noedels
 • 200 gram spinazie
 • 150 gram kastanjechampignons
 • sesamolie
 • chilivlokken

Instructies
 

 • Begin met de gepekelde eidooier. Die kan je in principe rauw eten dus alles tussen de 0 en 72 uur (zo niet langer) is prima. Als je ‘m lang in de marinade legt, wordt ‘ie steviger en kan je ‘m op een gegeven moment zelfs raspen, schijnt. Ik heb die van mij 8 uur laten pekelen in sojasaus: hij was goed smaakvol maar nog wel runny.
  Nou oké, hoe doe je dat dan? Meng de sojasaus en mirin in een klein bakje of schaaltje. Scheur een stukje zeewier af en leg die ook in de marinade. Scheidt de eitjes en leg de dooiers heel voorzichtig in de marinade. Dek het bakje af en zet in de koelkast. Eventueel een beetje scheef zodat de dooiers zoveel mogelijk ‘onder water’ staan. Laat dit nu een tijdje staan.
 • Dan de rest van de maaltijd. Verwarm een scheut sesamolie in een ruime pan. Snijd de kastanjechampignons in partjes en bak die in ongeveer 5 minuten bruin.
 • Voeg vervolgens handje voor handje de spinazie toe en wok die kort mee op hoog vuur. Draai het vuur daarna weer laag.
 • Kook ondertussen de noedels in een paar minuten beetgaar. Schep de noedels direct bij de spinazie en champignons.
 • De saus maak je door de pindakaas, honing en rijstazijn te mengen met de marinade van de gepekelde eidooiers. Het stukje zeewier gooi je weg.
 • Giet de saus bij de noedels en groenten en hussel goed door.
 • Serveer de noedels met pindakaassaus in een diep bord en leg bovenop zo’n mooi gepekeld eitje. Top af met chilivlokken voor een beetje meer pit, zout is niet nodig!
Trefwoord ei, kastanjechampignons, noedels, pindakaas, spinazie

⭐⭐⭐ en een half – De gepekelde eidooier? Top, leuk experiment, mooie smaken en lekker smeuïg. De noedels met pindakaassaus? Ook hartstikke lekker en nog gezond en voedzaam ook. De combinatie van die twee was wel oké, de smaken pasten goed bij elkaar maar ik vond de pindakaas net iets te overheersend voor zo’n culinair eitje. Tikkie zonde, dus. Maar lekker was het sowieso!
Ik at dit op 7/42022

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten