Noedels met geroosterde paprikasaus en iberico

26 jan 2022 | Gezond, Italiaans, Noedels, Pasta, Vlees

Ohhh wat komen er soms toch geweldige creaties tot stand als ik mezelf verbied om boodschappen te doen. Mijn voorraadkast puilt uit maar tegelijkertijd ‘heb ik niks in huis’. Sommige mensen hebben dat met kleding – ik met eten. Schaarste maakt creatief en, in dit geval, een héérlijke geroosterde paprikasaus. Opgeleukt met knapperige zoute iberico.

Mie/pasta/noedels/wat je wil

Starend in mijn keukenkastje vroeg ik me af: wat als ik dat eens met noedels maak, zou dat verschil maken? Nou, ja en nee. Qua smaak prima, maar die mie was eenmaal gekookt een zooitje ongeregelde slierten. Niet heel praktisch als je je er een smakelijke foto van wil maken, maar het kan dus wel! Maar je kan ook gewoon elke andere willekeurige pastasoort gebruiken 😉

Noedels met geroosterde paprikasaus en iberico

Schaarste maakt creatief en, in dit geval, noedels met een héérlijke geroosterde paprikasaus met zoute iberico.
Totale tijd 45 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2 tot 3 personen (voeg voor 3 personen 1 of 2 extra nestjes mie toe)

Ingrediënten
  

 • 4 nestjes mie
 • 3 paprika’s – Ik had 1 rode en 2 gele, vandaar dat de saus zo geel-oranje is!
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 witte ui
 • 40 gram cashewnoten
 • 100 ml soja kookroom – Ik gebruik vaak deze, die is lang houdbaar en ik vind ‘m heel lekker!
 • 1 tl oregano
 • 1 tl paprikapoeder
 • 0,5 tl chilivlokken
 • 10 kleine plakjes iberico
 • zout
 • olijfolie

Instructies
 

 • Laat de cashewnoten weken in een schaal met water.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika’s in een paar grote stukken en verdeel die over een bakplaat. Besprenkel met een beetje olie en zet 15 minuten in de oven.
 • Leg daarna ook de ui (gepeld en in grove stukken) en twee teentjes knoflook (gewoon in het velletje) op de bakplaat met een klein beetje extra olie. Bak dit nog eens 10-15 minuten. De paprika bak je dus in totaal 25-30 minuten.
 • Zet de oven daarna niet uit. Leg de plakjes iberico naast elkaar op de bakplaat en schuif dit nog zo’n 7-8 minuten in de oven totdat ze een beetje krokant worden. Laat de iberico daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.
 • Doe de geroosterde paprika, ui en knoflook (nu zonder velletje natuurlijk) in de blender. Voeg de zachte cashewnoten met een scheutje van het vocht en de kookroom toe. Ook de kruiden mogen er nu bij: de chilivlokken, een beetje zeezout en flink wat paprikapoeder en oregano. Blend dit tot een superglad mengsel.
 • Breng een pan met water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de mie beetgaar. Dat duurt zo’n 5 minuten. Je hebt nu een pan de mie.
 • Giet de noedels af maar bewaar een beetje kookvocht. Roer de geroosterde paprikasaus door de mie en voeg wat kookvocht toe om het lekker sappig saucy te maken.
 • Serveer de ‘pasta’ met een paar plakjes gebakken iberico, die je overigens beter ff kan verkruimelen want dan heb je bij iedere hap zo’n lekker zout stukje!
Trefwoord cashewnoten, iberico, noedels, paprika

⭐⭐⭐ en een half – Het is jaren geleden dat ik voor het laatst een geroosterde paprikasaus maakte en daar was toen geen hol aan. Nu snap ik waarom: de paprika is geroosterd heel zoet en daarbij is een pittige en zoute tegenhanger echt onmisbaar. Wees dus niet te zuinig met de chili en skip de iberico zeker niet. Wil je toch liever vega of vegan eten, vervang die iberico dan door broodkruim (bijvoorbeeld die van dit recept) of geroosterde pijnboompitjes.
Ik at dit op 25/1/2022

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten