Ja halloooo welkom bij een nieuw recept! Dit keer een voor een vét lekkere en gezonde wok met noedels met pindasaus, spitskool, gebakken tempeh met ketjap ennn zure komkommer. En: neem dit recept even tot je want dit is mogelijk de laatste keer dat je hier iets met spitskool ziet, haha. Na diverse hoopvolle pogingen moet ik toch concluderen dat ik hier iets van een intolerantie voor heb… Maar goed: jij vast niet en het was heerlijk, dus hier het recept!

Dit heb je nodig (2p):

2/3e van een blok tempeh
1 el wokolie
2 el sojasaus
2 el ketjap
1 tl gember
1 tl sambal
1 teentje knoflook

1 komkommer
1 kopje water
1 kopje azijn
1 el suiker
Zout
Peper

Halve spitskool
2 handen broccoliroosjes
4 el pindasaus
Noedels
Gebakken uitjes

 

Dit moet je doen:

Halveer de komkommer in de lengte en schraap het vruchtvlees weg. Snijd de komkommer in halve maantjes en doe in een schaal met water, azijn, suiker en een beetje peper en zout. Roer door en zet koud tot gebruik. Liefst een paar uur.

Snijd de tempeh in blokjes en doe ook in een schaal met wokolie, sojasaus, ketjap, geraspte gember en sambal. Snijd de knoflook in plakjes en voeg ook toe. Hussel door, laat lekker intrekken (paar uur liefst) en verwijder de knoflook voor het bakken.

Bak de tempeh in een pan bruin.

Snijd de spitskool in kleine stukjes en wok in een scheut olie. Voeg ook de broccoliroosjes toe en bak mee (je kan ze ook eerst een paar minuten koken, vind ik lekkerder).

Kook de noedels beetgaar en schep bij de groenten. Voeg een paar lepels pindasaus en een beetje kookvocht van de noedels toe, schep de tempeh erbij en hussel. Dien de noedels met pindasaus op met gebakken uitjes en de zure komkommer.

 

⭐️⭐️⭐️ en een half – Ik plaatste dit recept op Insta. Klik op de foto om meteen naar het recept te gaan en ‘m daar op te slaan.