Ook ík leerde dingen in 2015

16 jan 2016 | Leven

IMG_3850

Oude koeien uit de sloot halen? Heerlijk. Nee grapje, maar ik had in het overzichtje van mijn 2015 gezegd dat ik nog iets ging vertellen over alle levenslessen van dat jaar. Moet ik dat wel doen natuurlijk. Leuk om later terug te lezen ook (wat eigenlijk best wel een reden is van deze hele blog). Al zeker twee weken staat er een documentje open zodat ik iedere ingeving meteen op kan schrijven, maar ik moet ‘m toch ooit een keer publiceren. Onderstaande lijstje is dus slechts een greep uit aaaal die levenslessen die ik in 2015 tot me heb genomen.

Alcohol is een verdomd goed medicijn bij (liefdes)verdriet
Ik heb eindelijk cappuccino zonder suiker leren drinken, hoezee
Boeken lezen kan best wel leuk zijn
Ik heb geleerd hoe ik een eigen website moet bouwen (niet m’n hobby, trouwens)
Ik heb beter leren autorijden en vind het héérlijk

Ik ben een grotere jankerd dan ik dacht
Kwark is lekker
Ik ben niet zo’n wonder met planten
Ik heb geleerd dat het K3-meisje al die jaren nog in me zat
Ik heb me-time leren waarderen (al ben ik nog steeds veel liever onder de mensen)
Ik werd heel véél toleranter (want iedereen heeft z’n eigen struggles) en daardoor werd ik ook liever

Bro’s before hoes (zoiets)
Ik heb SPSS (statistiek!) leren gebruiken (en een heleboel andere studiedingen!)
Letland is best wel Rusland
Alleen dingen doen is vaak ook helemaal prima
Met familie dingen doen is ook leuker dan ik de laatste jaren dacht (zelfs op vakantie gaan was weer heel leuk)
Ik heb bier leren drinken

Ik heb geleerd dat er weinig (niets) zo pijnlijk is als een gebroken hart (oh oh oh…)
Met mijn lezerscolumn de Metro halen ís dus mogelijk (en ik maar denken dat het een onrealistisch streven was)
Fitness kan zowaar een hobby worden
Ik heb geleerd hoe ik wasjes moet draaien
Ik weet nu hoe ik m’n autobanden moet oppompen en ook hoe vol enzo
Ik heb geleerd dat ook mijn ogen achteruit gaan (… op de valreep)

Ik heb als barista geleerd om koffies te maken en melk goed op te schuimen
Rode lippenstift staat me toch best leuk
Ik heb opnieuw geleerd dat je dingen soms gewoon moet doen (16yo Beau had het motto ‘Gewoon doen!’ maar dat was al een tijdje weggezakt)
Liefde maakt écht blind (ook al dacht ik dat ik niet zo ‘naïef’ was)
Ik heb geleerd om streng maar óók juist heel lief te zijn voor mezelf

Op naar nog meer wijze lessen :thumbs:

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Stella

    YEAH. Zo. Dat moest er even uit. Op naar een nog leerzamer, succesvoller, minder-naief, stomme-jongens-loos 2016. Enzo. (Er is inderdaad, naast mensen verliezen dan, niks pijnlijkers dan een -ongewenst- gebroken hard. Gedumpt worden sucks. 2015 was daar stom in voor ons. Maaaaar 2016 wordt beter, ghehehe). Liefs!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten