IMG_9702

Het is mei en dat betekent dat het wintersportseizoen nu echt tot een einde komt. Ik ging halverwege maart nog en dat vond ik al vrij laat, maar je kunt dus echt tot en met de meivakantie nog skiën. Hoe dan ook: in Nederland is het momenteel weer koud kutweer en daarom gaat een warme Oostenrijkse Frittatensoep (mijn lievelingslunch op wintersport!) er wel in! Houd wel even in je achterhoofd dat je nu niet compleet uitgeput, bevroren en hongerig bent en je Frittatensoep dus nét even anders smaakt dan op de piste.

Dit heb je nodig (2p):
2 blokjes runderbouillon
1 ei
beetje melk
peterselie
2 eetlepels bloem
4 kaiserbroodjes
boter (om in te bakken)
peper
zout

Dit moet je doen:
Meng het ei met de bloem en een scheut melk. Het mengsel moet niet te dik worden, voeg daarom steeds kleine beetjes melk toe totdat het roerbaar maar wel nog dik is. Breng dit pannenkoekenmengsel op smaak met een snufje zout, peper en lekker veel fijngehakte peterselie. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak een paar pannenkoeken in. Ondertussen kook je een liter water met daarin de bouillonblokjes. De pannenkoeken rol je stevig op en dan snijd je er dunne reepjes van. Giet de bouillon in twee kommen, verdeel de pannenkoekreepjes en top af met wat peterselie. Serveer de Frittatensoep met kaiserbroodjes of ander leuk Duits-klinkend brood dat je kunt vinden (haha, maar op de piste eet je het wel echt met kaiserbroodjes). En ja, dat was het. Dit recept laat weinig aan je verbeelding over maar is er niet minder lekker om ♥

 

Mijn oordeel: 7,5/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): – 6/10 “Niet zo spannend, maar wel lekker. Eetbaar, zeg maar. Die pannenkoekreepjes vond ik op zich wel lekker. Alleen houd ik dus niet zo van brood dippen in soep, zo zompig.”
Ik at dit op 30/4/18