Oranje curry met pompoen, zoete aardappel en naan

IMG_3793

LANDGENOTEN! Morgen is het weer een van mijn lievelingsdagen van het jaar! Nationalistisch als ik ben vind ik het heerlijk om een dag met vlaggetjes op mijn wangen rond te lopen en extatisch op zoek te gaan naar alles wat ook maar een beetje oranje is. Jij ook? Vanavond eet je deze knaloranje curry met pompoen én zoete aardappel. Niet alleen mooi maar ook mega lekker. Ook fijn: niet zo knetterspicy dat je de hele avond op zoek moet naar een geschikte dixie maar wel gewoon een beetje pit. Geniet ervan!

Dit heb je nodig (2p):

2 zoete aardappelen
400 gram pompoenblokjes*
1 glas water
200 ml kokosmelk
1 witte ui
1 teentje knoflook
1 theelepel rode currypasta**
2 eetlepels crème fraîche
verse koriander
halve rode ui
halve citroen
2 naanbroodjes

* die uit de diepvries zijn vaak goedkoper dan verse pompoenblokjes. Verse pompoen (die je nog helemaal moet slachten) kan natuurlijk ook maar is wel heel veel werk.
** ik gebruikte die van het merk Sutharos en die vond ik belachelijk pittig. Één theelepel is echt genoeg!

Dit moet je doen:

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove blokken. Verwarm een grote (wok)pan op het vuur met daarin een flinke scheut olie. Snipper het uitje, pers het teentje knoflook en fruit dit aan. Schep er dan een lepeltje van de currypasta bij en bak dit een minuut of twee mee. Gooi dan de blokjes zoete aardappel erbij en bak die nog een paar minuten zodat ze aan de buitenkant een beetje verkleuren. Gooi de voorgesneden pompoenblokjes erbij, de kokosmelk en een glas water. Roer het goed door en laat de curry dan rustig pruttelen met een deksel op de pan. De deksel zorgt ervoor dat het vocht in de curry blijft, dan kunnen de pompoen en zoete aardappel nog koken en gaar worden!

Na ongeveer een kwartier haal je de deksel eraf en laat je het rustig inkoken. Als het te droog wordt, voeg je nog een scheutje water toe. In de tussentijd bak je de naanbroodjes af in de oven. Ook snijd je een paar plukken koriander fijn, de rode ui in halve ringen en de citroen in partjes. Serveer de curry met bovenop een grote klodder crème fraîche en de rode ui, koriander en wat citroensap. Lepel de oranje curry op met stukjes naanbrood. Lekkerrrr, geniet ervan!

Mijn oordeel: 8,4/10 – Fantastisch lekker doch voedzaam
Oordeel landgenoot eetgenoot (Kelly): 9/10 – ‘Heel lekker! Ja, echt superlekker.’

Ik at dit op 8/4/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten