Ovenschotel met aardappel, tomaat en salami

11 jul 2018 | Vlees

IMG_0606

Wedden dat de helft van Nederland gisteravond een ovenschotel/boerenkool heeft gegeten? Stiekem was die dag regen bést wel even heerlijk, toch? En yes, ik at ook een ovenschotel! Wel was ‘t er eentje die ook prima kan op zonnigere dagen. De ovenschotel is opgebouwd met courgette en aardappelschijfjes en de kaas en salami maken het lekker zout. Één van mijn huisgenoten kon er prima haar dinsdagdip mee wegwerken, zo’n ovenschotel was het.

Dit heb je nodig (3-4p):
1 zak aardappelschijfjes (600g)
1 courgette
passata di pomodoro (400 ml)
1 bol mozzarella
salami
geraspte kaas
verse basilicum
oregano
kaneel
peper
zout

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een groot bakblik of ovenschaal in met wat olijfolie. De courgette en salami snijd je in dunne plakken. Op de bodem van de ovenschaal maak je een dun laagje van de tomatensaus. Daarop maak je dakpansgewijs een laag van afwisselend plakjes courgette en aardappelschijfjes. Boven op die laag gaat nog veel tomatensaus met daaroverheen lekker veel gedroogde oregano, geraspte kaas en wat kaneel en peper. Met oregano zeker niet te zuinig doen maar met kaneel wel, dat proef je anders echt té sterk terug. Maar ik vond het zelf wel echt een lekkere toevoeging, zo’n vleugje kaneelkruiden. Je zou de tomatensaus natuurlijk helemaal lekker op smaak kunnen maken en inkoken met knoflook en ui enzo, maar daar had ik nu echt geen zin in. En jij waarschijnlijk ook niet dus we doen het gewoon zo. Herhaal deze twee lagen met de groente, aardappels en tomatensaus nog een keer samen met die kruiden en kaas. Bovenop verdeel je stukjes verscheurde mozzarella en als laatste leg je de plakjes salami op de ovenschotel. Zet de ovenschotel voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven en zet ‘m de laatste minuten nog even op de grillstand zodat de salami iets krokanter wordt. Wordt de mozzarella ook lekker bruin, yesssss so good. Voordat je ‘m aansnijdt, leg je nog wat blaadjes verse basilicum bovenop. Oja, onderin de ovenschaal heb je een soepje gecreëerd. Ik weet ook niet precies hoe en wat.

Mijn oordeel: 7,4/10 – ik vond het dus wél echt lekker, simpel, maar lekker. Salami misschien wel in blokjes en iets meer zodat die smaak bij iedere hap zit. Het geheel vond ik echt wel lekker.
Oordeel eetgenoot (Kelly): 6,5/10 – “Ik at ‘m zonder salami dus er moest wel wat meer zout op. De aardappels waren bij mij niet helemaal doorbakken maar de courgette vond ik wel lekker. Saus kon wel iets dikker. Prima maaltje om zo weg te happen.”
Oordeel eetgenoot (Keylee): 7/10 – “Lekker, maar die kaneel had van mij niet gehoeven.”
Oordeel eetgenoot (Ilona): 6/10 – “Ehm…. ik vond de salami lekker omdat die lekker krokant was, de tomatensaus was een beetje smaakloos. Kaneel had inderdaad niet gehoeven. Courgette was wel lekker maar de aardappels waren niet helemaal gaar.”
Ik at dit op 10/7/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten