Ovenschotel met gnocchi, tomaat en garnalen

7 mrt 2018 | Italiaans, Pasta, Vis

IMG_9114

Vrijwel alle recepten die ik uitschrijf, zijn zelf bedacht en zelf gemaakt. Deze niet! Dit is een recept van Eline, mijn huisgenoot toen ik in Griekenland studeerde. We hadden een heel krakkemikkig keukentje met twee pannen en een aangekoekte ovenschaal, maar daar wist zij toch een paar keer deze heerlijke ovenschotel in te bouwen. Ik vroeg haar laatst eens om het recept en ‘t bleek ook nog eens vet makkelijk te zijn. Hou je van dat smeuïge, typische comfort food? Dan vind je dit wel wat.

Dit heb je nodig (2p):
garnalen (150 g)
mozzarella
gnocchi (ongeveer 250 g)
tomatensaus
1 teentje knoflook
2 tomaten
oregano

Dit moet je doen:
Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie en een klein laagje tomatensaus. Als je ongepelde garnalen hebt gekocht (dom van je) (kutwerk) is dit het moment om te pellen. Zorg in ieder geval dat ze al ontdooid zijn! Snijd daarna de tomaten en de mozzarella in plakjes. Pak een kom en meng de tomatensaus met de gnocchi en een geperst teentje knoflook. Goed roeren, anders blijft de gnocchi in een klont aan elkaar zitten (ging bij mij niet helemaal goed). In de ovenschaal doe je de helft van de gnocchi met saus met daarbovenop een laag plakjes tomaat, garnalen en mozzarella. Daarop verdeel je de rest van de gnocchi en dan nog een laag tomaat, garnalen en mozzarella. Top af met een beetje oregano, zout en peper en zet ‘m daarna voor 20 minuten in de oven op 160 graden. De ovenschotel is klaar als de mozzarella een beetje bruinig kleurt en de gnocchi’s helemaal zacht zijn! Ik raad je aan om dit met een salade te eten zodat het wat frisser en minder zwaar is.

 

Mijn oordeel: 7.6/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7/10 – “Ik HOU van gnocchi en ik HOU van garnaal dus dit is echt top. Oja ook nog van kaas. Het enige minpuntje was dat niet alle gnocchi’s even gaar waren dus sommige happen waren suuuuperlekker en sommige minder. Ik eet het graag nog een keer.”
Ik at dit op 4/3/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. B

    En graag kaas😐

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten