Over dingen missen van thuis

19 jan 2017 | Leven

IMG_4544

De countdown is begonnen. Over twee weken ga ik weer terug naar Nederland, na bijna vijf maanden in Griekenland te hebben gewoond. Lekker cliché: de tijd is voorbij gevlogen. Ik wil dan ook eigenlijk helemaal nog niet naar huis. De eerste paar weken vond ik het geen fijn idee dat ik nog zo lang in dat vreemde land moest blijven, dus die draai is best bijzonder. Ook voordat ik op het vliegtuig stapte had ik wel bedacht dat ik veel zou gaan missen. Ik hou heel erg van Nederland en thuis, maar er blijken toch ook wel dingen te zijn die ik onverwacht helemaal niet zo mis (lieve familie en vrienden: stop met lezen nu).

Dit mis ik wel
de Albert Heijn – goedkoper, overzichtelijk, veel meer keuze dan alleen maar Grieks
de Universiteit van Utrecht – ik heb zín om weer wat te leren en ook de rest van de universiteit is veel fijner
de Hema – voor goedkope dingen die je net niet helemaal nodig hebt, hebben ze hier alleen de Tiger en die is duur
hoe Nederlanders uitgaan – Grieken staan alleen maar mooi te wezen, Nederlanders dansen op de bar en daar hou ik van
een wc die normaal doortrekt – geen emmer water meer hoeven vullen nadat je hebt gepoept
me uiten in het Nederlands – mijn Engels is goed, maar de Nederlandse taal is gewoon echt mijn ding
de sportschool – de fitness hier is klein, duur en slecht
afwassen met warm water – komt alleen maar koud water uit de kraan
aantrekkelijke mensen – mannen én vrouwen vind ik hier gewoon niet zo mooi
beleefdheid – Grieken zijn ‘t echt niet
koken – de oven en pitjes doen het niet tegelijk en we hebben twee pannen
de ‘hard werken’-mentaliteit – ik hou van hard werken, Grieken niet
praktische dingen – dingen gaan in Nederland gewoon sneller, makkelijker en ook beter

Maar dit mis ik dus eigenlijk helemaal niet zo
familie en vrienden – ze zijn hartstikke lief maar ik red me ook bijzonder goed met mijn Erasmusfamily
mijn fiets – lopen blijkt zo erg nog niet te zijn
autorijden – zelfde verhaal
een lekkere ruime douche – ik ben nu gewend dat de boiler eerst 20 minuten aan moet en je de kop vast moet houden
mijn tweepersoonsbed(den) – hoe lekker ook, in dit kleinere bed slaap ik net zo goed
de rest van mijn kledingkast – ik zou niet eens meer weten wat ik allemaal achter heb gelaten
de kerstsfeer – deze stad was ook mooi versierd en ik heb er toch niet zo veel mee

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

4 Reacties

 1. Lisa

  Ik wil heel graag stage lopen in het buitenland dus vind dit echt leuk om te lezen, hoewel Griekenland niet persé op mijn lijstje staat haha! Gek he, dat je vrienden en familie helemaal niet zo mist. Maar daar staat tegenover dat je waarschijnlijk met je Erasmusfamily nu een heel goede band hebt gekregen en veel nieuwe vrienden hebt gemaakt, echt leuk! 🙂

  Antwoord
  • admin

   Ah wat leuk! En ik heb hier inderdaad genoeg vrienden om die van thuis niet te hoeven missen, hoe lullig dat ook klinkt. Had ik totaal niet verwacht!

   Antwoord
 2. Passie P

  Nou zijn we mooi klaar mee dan 😛

  Antwoord
 3. Malou | Blonde Blossom

  Wat jammer dat ik je blog nu pas vindt en alles heb gemist van je avonturen in Griekenland. Het klinkt wel heerlijk, hoe leuk als je stage mag lopen in Griekenland! Al snap ik dat je aantrekkelijke mensen mist, haha! Malou x

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten