Pangasius met krokante chorizokorst en spaghetti met sperziebonen

20 mei 2018 | Pasta, Vis

IMG_9860

Klinkt dit culi of wat!? Een tijdje geleden ging ik met schoonfamilie uit eten en daar bestelde ik kabeljauw in een krokant korstje van chorizo. Dat was zó lekker: ik MOEST dit ook maken. Ik ben over het algemeen niet zo goed met vis en al helemaal niet in combinatie met de oven, maar dit wist ik prima klaar te spelen. Naast de heerlijke pangasiusfilet (cheaper €) at ik een simpele pasta met sperzieboontjes. Wat was dit lekker!

Dit heb je nodig (2p):
2 pangasiusfilets
stukje chorizo
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel Parmezaanse kaas
bloem
1 ei
spaghetti
sperziebonen
crème fraîche
peper
zout

Dit moet je doen:
Als je voor bevroren pangasiusfilets bent gegaan, laat je die eerst ontdooien op een bord. Verwarm daarna de oven voor op 180 graden en begin dan met het krokante laagje voor de vis. Snijd een stukje chorizo in kleine blokjes en bak die in een koekenpan totdat ze krokant zijn en het vet eruit is gelopen. Laat de stukjes goed uitlekken op een keukenpapiertje en gooi het daarna in de blender. Schep daar (Parmezaanse) kaas en paneermeel bij en mix dit dan kort totdat het een iets fijner mengsel is. Dit is zo fucking lekker, zou het gewoon met een lepel willen eten. Leg de pangasius in een ingevette ovenschaal en smeer de bovenkant in met een dun laagje bloem, een beetje ei en daarna een lekker dikke laag van het chorizomengsel. Zet dit voor 10 tot 15 minuten in de oven. Niet te lang, dan wordt de vis kurkdroog en dat wil je niet. Gewoon totdat de vis van binnen wit en niet te glazig meer is. Hoe kun je in godsnaam de binnenkant van de vis bekijken? Ja, dat snap ik ook nooit. Daar zul je ‘m voor moeten slopen. In de tussentijd kook je een handje spaghetti en sperziebonen gaar. Giet dat af en schep er dan peper en 1 tot 2 eetlepels crème fraîche doorheen. Serveer alles op een mooi bord en strooi er tot slot nog wat restjes van het mengsel voor de chorizokorst overheen. Ik hoor mijn moeder nu huilen (“PUUR VET, paneermeel!!1!11!”) maar dit is gewoon zoooo lekker!

Mijn oordeel: 7,5/10 – De chorizokorst is echt heel lekker, zeker in combinatie met de witte vis en spaghetti. Doet nauwelijks onder voor die ik in het restaurant at, maar toen kreeg ik er aardappelpuree en nog wat lekkers bij. De spaghetti en sperziebonen waren een beetje saai. Prima voor een simpele maaltijd, maar wel saai. Ook vond ik het niet zo lekker romig worden met crème fraîche als ik had gehoopt. Misschien is het met kookroom of iets anders lekkerder.
Ik at dit op 13/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten