Pannenkoeken met frisse citroenkwark en walnoten

IMG_3095

Een hele goeiemorgen allemaal! Als je mij al langer volgt of kent dan weet je ‘t: ik ben GROOT fan van pannenkoeken. Ik heb de luxe om bijna iedere dag thuis te lunchen en dat maakt dat ik zeker 2 à 3 keer per week pannenkoeken sta te bakken. Deze week was ik vrij en ik pakte extra uit: met een frisse kwak citroenyoghurt en walnoten. Serieus, het is zó lekker, dit ga ik zeker vaker eten! Fijn weekend!

Dit heb je nodig (2p*):

5 grote eetlepels bloem
bakpoeder (half zakje, 8g)
200 ml melk
1 ei
snufje zout

magere kwark (ongeveer 200 ml)
citroenrasp
handje walnoten
stroop

* disclaimer: dit zijn twee kleine porties of één mega stapel. Ik at ze allemaal (meer dan op de foto) in m’n eentje maar dat was wel echt overdreven. Maar wel lekker.

Dit moet je doen:

Meng één ei met ongeveer 5 grote eetlepels bloem. Voeg de bloem door een zeef toe, dan heb je een veel luchtiger beslag zonder klontjes. Voeg ook het bakpoeder zo toe. Als je geen bakpoeder in huis hebt, kun je dit ook weglaten maar dat krijg je dus ook iets stevigere en plattere pannenkoekjes. Voeg melk en een snufje zout toe en mix dit met een garde mooi glad. Het moet aan de dikke kant zijn zodat je er kleine rondjes van kunt bakken.

In een goed verhitte koekenpan verwarm je een klontje boter of wat olie en daar bak je allemaal kleine pannenkoekjes in. Dit vind ik altijd nét te lang duren, daarom maak ik er meestal grote, lompe pannenkoeken van maar dit soort kleintjes staan nou eenmaal leuker op de foto 😉 In de tussentijd meng je de kwark met citroenrasp van ongeveer een kwart tot een halve citroen, net wat je lekker vindt. Je kunt ook nog een klein beetje sap toevoegen.

Leg de pannenkoekjes in een leuke waaier op je bord en schep de frisse citroenkwark erbij. Verkruimel een handje walnoten over de pannenkoekjes en eindig met een mooie swirl schenkstroop.

Mijn oordeel: 8,2/10 – Dit kán ook haast niet mislukken maar man echt, het was weer goddelijk. Ik maak die citroenkwark wel vaker en ik vind pannenkoeken met zo’n dot kwark of yoghurt altijd al heel lekker, dus ik wist al dat deze combi goed ging zijn. Zeker samen met de nootjes en zoete stroop.
Ik at dit op 31/01/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten