Pannenkoeken met pompoen en gebakken appel

pannenkoeken_pompoen

Ik blijf erbij: uit spontane kooksessies met restjes kunnen echt geweldige dingen ontstaan. Al deze ingrediënten had ik op zo’n gare zaterdagochtend toevallig nog in huis en ze leken me wel bij elkaar passen. Het was zó lekker en ik heb er ook nog eens lang vol van gezeten. Hieronder het recept voor deze pannenkoeken met pompoen, frisse en gekruide kwark en gebakken appel. You know you want this 😉

Dit heb je nodig (2p):

100 gram pompoenblokjes
1 ei
5 el bloem
200 ml melk
snufje zout

4 el magere kwark
1 tl koekjes & speculaaskruiden

1 appel
2 el suiker
bakboter

Dit moet je doen:

Kook de pompoenblokjes in ongeveer 8 tot 10 minuten zacht. Ik gebruik hier eigenlijk altijd pompoenblokjes uit de diepvries voor, lekker makkelijk. Giet de blokjes daarna af en verzamel alles in de blender of, als je een staafmixer hebt, in een schaal. Tik het eitje erbij, voeg bloem, melk en zout toe en mix dit tot een mooi glad en een beetje dikkig pannenkoekenbeslag.

Verwarm een koekenpan met daarin een klontje boter en bak er kleine pannenkoekjes in. Aan beide kanten goudbruin. Ga multitaskend aan de slag met de rest van je ontbijt of brunch. Was het appeltje, snijd er blokjes van en bak dit in een aparte koekenpan in een nieuwe klont boter. Voeg ook een eetlepel suiker toe en karameliseer de appel zo. Zet het vuur dus niet te hoog, dan kan het te hard gaan. De kwark breng je op smaak met de koekjes & speculaaskruiden en nog een eetlepel suiker.

Serveer de pannenkoeken met pompoen met daarbij een grote schep van de frisse koekjeskwark en de lekker zoete, gebakken appel. Bakkie koffie erbij en gaan! Als dit geen top ontbijt is weet ik het ook niet meer.

Mijn oordeel: 8,2/10 – Yesss, zo lekker! Die zoete pompoen proef je er heel lichtjes zo in terug maar zeker niet heel heftig. Niet echt mijn stijl hè, dit recept? Ik plaats niet zo vaak zoete dingen maar als we het dan over pannenkoeken gaan hebben… daar kan ik wel wat mee 😉 Fijn weekend!
Ik at dit op 26/10/19

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten