Pannenkoeken (van kwark) met appel, citroen en noten

Morrrrning! Een uurtje langer geslapen of juist lekker vroeg wakker? Begin je luie zondag goed met deze heerlijke stapel pannenkoeken van kwark. Ik ben zó’n fan van kwarkpannenkoeken: ze zijn fluffy, een tikkeltje zuur en retemakkelijk te maken. Deze keer maakte ik ze lekker fris met citroen en met een topping van gekarameliseerde nootjes en appel. Ik vertel je hoe je ze maakt!

Pannenkoeken (van kwark) met appel, citroen en noten

Ik ben zó'n fan van pannenkoeken met kwark: fluffy, een tikkeltje zuur en retemakkelijk te maken. Met een topping van nootjes en appel.
Totale tijd 20 minuten
Keuken Hollands
Porties 2 -3 personen

Ingrediënten
  

 • 2 eieren
 • 500 gram magere kwark
 • 5 grote el bloem – Niet afgestreken, gewoon grove scheppen.
 • rasp van een halve citroen
 • 1 tl bakpoeder
 • zout

Overig

 • 25 gram boter om in te bakken
 • 1 appel
 • handje pecannoten
 • handje walnoten
 • 1 el suiker
 • kaneel
 • sap van een halve citroen

Instructies
 

 • Pak er een goede koekenpan bij en verwarm daar een klontje (bak)boter in. Laat de pan goed warm worden voordat je aan de slag gaat, dus maak tijdens het opwarmen pas het pannenkoekenbeslag.
 • In een grote schaal meng je met een garde de eieren en de kwark tot een egaal beslag. Voeg dan ook een paar grote scheppen bloem, zout en bakpoeder toe. Roer het tot er geen klontjes meer in zitten, eventueel met een scheut water.
 • Was de citroen en rasp ongeveer de helft van de schil. Roer het raspsel (dit is blijkbaar een woord haha) ook door het pannenkoekenbeslag.
 • Schep het beslag met een lepel in de pan. In één ronde bak ik zelf altijd vier pannenkoekjes, ieder van een grote lepel beslag. Keer ze halverwege om. Duh.
 • Was de appel en snijd daar fijne blokjes van. In een steelpan verwarm je een klont boter en daar bak je de appel voor ongeveer 5 minuten in aan. Voeg dan suiker, kaneel en wat gehakte nootjes toe. Roer het door en laat dit nog 5 minuten pruttelen en bakken. Voeg tot slot het sap van ongeveer een halve citroen toe. De nootjes zijn nu lekker gekarameliseerd en er zit ook nog een klein beetje dunne saus in de pan voor over de pannenkoeken.
 • Stapel de pannenkoeken en schep de appel en nootjes erop. Kop koffie erbij, klaar. Fijne dag!
Trefwoord appel, citroen, ei, kwark, pannenkoeken, pecan, walnoot

Mijn oordeel: 8/10 – Pannenkoeken van kwark zijn echt the best. Zo lekker fris en luchtig, en ook nog enigszins gezond. Mijn favoriete ontbijt (of lunch) blijft dit recept, maar deze is voor de afwisseling ook wel heel erg lekker. 
Ik at dit op 17/10/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten