Parelcouscous met feta, boerenkool en balletjes

Wie eet er wel eens parelcouscous? Ik kocht en maakte het vorige week voor het eerst en ik vond het heel lekker. Meer pasta-achtig dan couscous, dat wel, maar lekker! Ik had tegelijkertijd heel veel zin in een klassieke stamppot boerenkool en besloot die twee te combineren. Het resultaat: een fan-tas-tisch lekkere, smeuïge maaltijd met vegetarische balletjes, jus en frisse feta. Boven verwachting, ZO goed!

parelcouscous met feta

Parelcouscous met feta, boerenkool en balletjes

Een fan-tas-tisch lekkere, smeuïge maaltijd met parelcouscous, feta, vegetarische balletjes en jus. Boven verwachting, ZO goed!
Totale tijd 25 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 300 gram boerenkool
 • 1 kop parelcouscous
 • scheutje azijn
 • vegetarische balletjes
 • 1 zakje juspoeder
 • 300 ml water
 • feta

Instructies
 

 • Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet zeker weet of ik de parelcouscous wel helemaal goed klaarmaak. Couscous en rijst enzo kook ik altijd in de precieze hoeveelheid water zodat je ‘t niet af hoeft te gieten, maar volgens de verpakking van de parelcouscous moest je het juist wél nog afgieten. Zo heb ik het dus ook gedaan.
 • Maar je begint met de boerenkool, die heeft namelijk altijd veel meer tijd nodig dan je verwacht van groente. Breng een pan met ruim water aan de kook en laat de boerenkool hier in ongeveer 15-20 minuten zacht in koken.
 • Halverwege begin je met de rest van je maaltijd. Kook de kop parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking zacht en giet het daarna af in een zeef (of een hele fijne vergiet).
 • Bak de vegetarische balletjes in een scheutje olie rondom aan. Gooi daarna de juspoeder en het water erbij en roer het op laag vuur tot een lekkere jus. Met een vork of garde, zodat je geen klontjes overhoudt.
 • Als de boerenkool klaar is, giet je het af en dan laat je het nog even goed uitlekken. Gooi het terug in de pan, giet er een scheutje azijn bij en breng het op smaak met zout en peper. Roer de parelcouscous door de boerenkool.
 • Schep het prakkie (maar dan anders!) op de borden met daarbij de balletjes en een kuiltje jus. Top af met verbrokkelde feta.
Trefwoord boerenkool, feta, parelcouscous, vegetarische balletjes

Mijn oordeel: 8,5/10 – Zo lekker. Misschien eet ik dit vanavond wel weer. Edit: niet gedaan maar het was serieus wel heel lekker. Onderschat de kracht van het scheutje azijn trouwens niet: boerenkool is best wel saai zonder een beetje azijn. Grote fles kost ongeveer 50 cent en je kunt er je wasmachine mee spoelen, je tenenkaas in weken, je vaatwasser mee repareren, gootsteen mee poetsen…
Ik at dit op 12/3/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten