Parelcouscous met olijven, rozijnen en groenten van Nienke

23 jul 2018 | Rijst, Salade, Vegetarisch

2018-07-10 02.21.42 1

Friends to the rescue! Terwijl ik geniet van een weekje poepen in het bos, staat er een recept van een van mijn beste vriendinnen Nienke online. Zij leest mijn blog trouw, helpt en denkt veel mee en maakte nu een recept voor mijn zomerrubriek (klinkt dat ff spannend!). Ze ging voor een salade van parelcouscous en allemaal andere lekkere ingrediënten (zoals feta en olijf) en het lijkt me zoooo lekker! En jep, ik heb het inderdaad niet zo met munt maar ik geloof graag dat het hierin juist top is!

Nienke: Toen ik in Dublin woonde, ontdekte ik parelcouscous bij mijn favoriete restaurant daar: Umi Falafel. Parelcouscous is de grotere versie van de reguliere couscous. Volgens mij is parelcouscous niet eens couscous maar pasta, doet er niet toe. Ik at deze parelcouscous bijna elke week maar nu ik weer terug ben moet ik zelf maar zo’n lekkere salade in elkaar zien te flansen. Ik ben niet zo’n sterrenkok en sterrenschrijver als Beau, maar ik ga mijn best doen om het appetijtelijk te laten klinken en er uit te laten zien.

Dit heb je nodig (voor een hele schaal vol):
parelcouscous
rozijntjes
olijven
feta in olijfolie met kruiden
aubergine
paprika
munt
peterselie
peper
zout
komijnzaad

Dit moet je doen:
Begin met het bereiden van de parelcouscous, die moet ongeveer 12 minuten gekookt worden. Ik had een hoeveelheid voor twee personen afgemeten met zo’n handig maatbekertje die ooit in een studentenbox zat. Terwijl de couscous kookt, snijd je de paprika en aubergine in kleine stukjes die je vervolgens gaar bakt in een koekenpan. De rozijntjes week je even in een kopje heet water zodat ze wat zachter worden. Als de couscous gekookt is, giet je het af en spoel je het om met koud water. Je kunt het ook laten afkoelen maar daar ben ik veel te ongeduldig voor. Gooi je potje feta met olijfolie vervolgens door de couscous. Door de olie wordt de couscous niet zo sticky en heel smaakvol. Vervolgens meng je ook de aubergine, paprika, rozijntjes en olijven door de couscous.

Snijd een hoeveelheid munt en peterselie die jou geschikt lijkt vervolgens fijn. Ik hou zelf van héél véél van verse kruiden maar ik weet dat Beau munt verafschuwt. Je kunt het dus ook achterwege laten, zoals zij zou doen. Wanneer je de verse kruiden door de salade hebt gemengd, voeg je wat komijnzaadjes toe. Ja, dit ook op gevoel, ik ben niet zo van de precieze hoeveelheden. Vervolgens breng je het geheel op smaak met peper en zout en dan heb je zo veel gemaakt dat je er nog dagen van kunt eten!

Oordeel Nienke: 8/10 – Lekker makkelijk, kan je ook meenemen naar school als lunch wanneer je een drukke week hebt, zoals ik voor mijn eindexamen expositie. Vult en smaakt goed.
Oordeel eetgenoot (Iris): 9/10 – “Om in het thema van negen te blijven (we haalden beiden een 9 voor ons afstudeerproject). Ik had het idee dat de lekkere kwaliteitsingrediënten (verse kruiden en olijven) deze simpele maaltijd het versterken. Lekker fris voor op de warme zomerdagen.”

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten