Pasta al ragù met simpele salade

Ik denk dat zo’n 90% van mijn recepten binnen een half uurtje in elkaar te flansen is. Lekker makkelijk, houden we van. Maar ik vind het net zo lekker om op een vrije dag een paar uur lang in een pan te staan roeren. Een tijdje geleden maakte ik voor het eerst ooit zelf pasta al ragù. Het werd klaargemaakt in een podcast van de AH en terwijl ik op de fiets zat, kwijlde ik de hele boel bij elkaar. HIER had ik zin in. En lékker dat het was, hieronder het recept!

pasta al ragu

Pasta al ragù met simpele salade

Een tijdje geleden maakte ik voor het eerst ooit zelf pasta al ragù. HIER had ik zin in. En lékker dat het was, hier het recept met een simpele salade! Dit recept is totaal van Bruno Giuntoli voor de AH. Het originele recept kunt je hier (klik) lezen.
Stooftijd (minimaal) 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 500 gram half-om-half gehakt
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 witte ui
 • 1 stengel bleekselderij
 • 4 takjes rozemarijn
 • 250 ml rode wijn
 • 500 ml kippenbouillon
 • olijfolie voor warme toepassingen

Overig

 • zout
 • peper
 • penne
 • veldslamix
 • balsamico
 • olijfolie extra vierge

Instructies
 

 • Verwarm een pan op het vuur met daarin een flinke scheut olijfolie. Niet te weinig, echt een flinke scheut. Snijd de witte ui en de stengels bleekselderij extra fijn en fruit dit aan in de olie.
 • Gooi daarna het gehakt erbij en bak dit kort mee. Het hoeft niet helemaal gaar te worden.
 • Giet nu de wijn erbij en laat dit een minuut of 5-10 pruttelen zodat een groot deel van het vocht weer verdampt.
 • Voeg de tomatenpuree toe en de halve liter kippenbouillon. Rits de rozemarijn van de takjes en gooi ook dat in de pan. Breng het op smaak met peper en zout.
 • Roer alles goed door en laat dit dan zonder deksel op de pan op laag vuur pruttelen. Laat dit tenminste 2 uur staan, halverwege schuif je de deksel op de pan. Houd het zeker ook een beetje in de gaten en roer de ragù af en toe door. Als het te droog kookt, voeg je een scheut water of wijn toe. Dat vond ik bij mij niet nodig!
 • Na (minimaal) 2 uur kook je in een andere pan de penne gaar in ongeveer 8 minuten. Giet ze af en roer er een scheut olijfolie extra vierge doorheen.
 • De slamix breng je op smaak met diezelfde olijfolie en een scheut balsamico.
 • Serveer de pasta met een schep ragù en een pluk van de sla. Proef de liefde die je erin hebt gestopt ♥♥ Haha, maar ik meen het wel: dan heb je een halve eeuw op die saus gewacht, moet je ervan genieten ook.
Trefwoord gehakt, penne, rode wijn, sla, tomaat

Mijn oordeel: 8,3/10 – Zo lekker intens die smaak en ook helemaal niet zo lastig als ik dacht! Nice! Het leek trouwens te weinig saus maar dat viel echt heel erg mee, de smaak is heel sterk!
Oordeel eetgenoot (Keylee): Ze vond het heel lekker!
Ik at dit op 12/5/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten