pasta_alfredo

Raar eten. Ben ik niet vies van. Pizza quiche? Kip cola? Stamppot bitterbal? Yes please. Dat was ook een beetje de insteek van dit gerecht. Ik wilde een romige pasta met heel veel saus, kaas en truffel. Wat ik niet had bedacht, was dat deze pasta tijdens het koken wel verrekte veel op een klassieke pasta alfredo leek. Maar dan een beetje anders met mozzarella, aspergebroccoli en truffelolie. Gek, maar lekker gek!

Dit heb je nodig (2p):

linguine
200 gram aspergebroccoli
2 el truffelolie
1 bol buffelmozzarella
handje knoflookcroutons

30 gram roomboter
2 el bloem
200 ml melk
100 ml water
peper en zout

Dit moet je doen:

Deze pasta alfredo (maar dan anders) is niet moeilijk, maar je moet er wel een paar verschillende handelingen voor doen. Zo moet je een bechamelsaus maken en tegelijkertijd pasta koken en de aspergebroccoli roosteren. Ik raad je aan om die pasta even te laten wachten tot het laatste moment. Dan kook je die in ieder geval niet te gaar!

Begin met de bechamelsaus, of roux. Pak er een klein steelpannetje bij en laat de boter daarin smelten op laag tot middelhoog vuur. Voeg dan de bloem in één keer toe en roer dat tot een korrelig, droog papje. Een beetje als een klont nat zand. Bak dat even aan terwijl je goed blijft roeren. Voeg dan de melk toe en roer dat met een garde tot een dikke, egale saus. Voeg eventueel nog meer melk of scheutjes water toe als de bechamelsaus te dik blijft. Andersom kun je de saus écht niet meer dikker maken met meer bloem of boter. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer af en toe goed.

Was de aspergebroccoli en snijd de lelijke blaadjes van de stengels. Verwarm een scheut truffelolie in een grill- of koekenpan en rooster de stronkjes in de olie. Keer ze regelmatig om. Dit kan wel even duren want die aspergebroccoli is rauw knetterhard. De linguine kook je in een ruime pan gezouten water beetgaar. Giet het af en roer de pasta dan meteen door de romige bechamelsaus. Dit moment is geweldig, haha.

Dien de pasta alfredo op in diepe borden met daarbij de geroosterde aspergebroccoli. Halveer de bol buffelmozzarella en leg die er ook bij. Druppel nog een héél klein beetje truffelolie over de pasta. Is de geur echt al veel te heftig? Gebruik dan gewone extra vierge. Verkruimel tot slot de knoflookcroutons over de borden. Eetse!

 

Mijn oordeel: 8/10 – Wow. Raar. Maar vét lekker. Die roomsaus is echt precies wat je wil als je gaat voor een smeuïge pasta. Met truffelolie en de bite van de croutons is het echt wel een speciale maaltijd!
Ik at dit op 4/1/2020