Pasta alla norma met gegrilde aubergine en gebakken ricotta

30 jul 2018 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

IMG_1044

Laatst kreeg ik als tip om met mijn grote voorraad aubergines eens pasta alla norma te maken. Ik moet zeggen: was niet meteen enthousiast, ‘norma’ klinkt wat mij betreft iets teveel als een soort ingewand. Maar zo vunzig bleek het allemaal niet te zijn, een pasta alla norma is een pasta met aubergine, tomatensaus en vaak met ricotta en basilicum. Ik bakte de ricotta eerst als een taartje in de oven en yesss, deze pasta smaakte net zo goed als ‘t eruit ziet!

Dit heb je nodig (2p):
1 aubergine
1 blik gepelde tomaten
1 bakje ricotta
spaghetti
1 teentje knoflook
oreganokruiden
verse basilicum
peper
zout
olijfolie

Dit moet je doen:
Voor de allerbeste gegrilde aubergine, snijd je de groente in plakken die je een half uurtje in zout laat liggen zodat al het vocht eruit trekt. De aubergines worden dan tijdens het grillen niet zo slap maar ja, dan moet je dus wel een half uur wachten. En daar heb ik meestal geen zin in (+ ik heb een lichtelijk hoge bloeddruk en een zoutbad lijkt me dan niet het beste plan) (ook al spoel je het meeste er natuurlijk weer af). Ik deed dat nu dus niet en uiteindelijk heb je dan wel slappe plakken, maar soi.

Grill alle plakken in een grillpan met daarin wat olijfolie. Bedek alle plakken steeds met een klein beetje peper en zout. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200 graden en in een bakblik draai je een bakje ricotta om. Dat ziet er dan uit als een taartje en die schuif je met wat oreganokruiden voor 20 minuten in de oven. De randjes kleuren dan bruin en vanbinnen is de kaas nog lekker zacht. Fucking lekker, hier kun je echt leuke dingen mee doen! In een grote pan kook je de spaghetti gaar volgens de verpakking en na het afgieten, roer je er een scheutje olijfolie doorheen zodat het geen kleverige boel wordt. In een steelpannetje verwarm je het blik gepelde tomaten, die je ook een beetje fijnprakt. Roer hier een geperst teentje knoflook doorheen en flink wat oreganokruiden.

Serveer de spaghetti op de gegrilde aubergines en schep daar de tomatensaus op. Verdeel er lekker veel verse basilicum overheen (echt veel, is lekker!) en de helft van de gebakken ricotta, de andere helft is voor je eetgenoot. Die ricotta maakt het zo lekker smeuïg met een subtiele kaassmaak. Ook echt een kaassoort die je best wel zou lusten terwijl je niet van kaas houdt! Heb veel van die vrienden en was ooit one of them in een duister ver verleden, dus zeg het er maar even bij.

Mijn oordeel: 8/10 – Doordat de aubergines zo slap waren was het zeker niet perfect maar alsnog vond ik de smaak héél goed, zeker met dat ricottataartje. En méga vullend, hier kun je wel een nachtje op doorhalen.
Ik at dit op 16/7/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten