Romige pasta met avocadosaus, garnalen en citroen

4 jul 2021 | Italiaans, Pasta, Vis

Hola hola! Zomer op je bord met deze romige pasta met avocadosaus en garnaaltjes! Lekker fris door de citroen, beetje zoetig door de geroosterde tomaten. 100% bord-aflik-garantie. Hieronder vertel ik je hoe je ‘m maakt!

Romige pasta met avocadosaus, garnalen en citroen

Zomer op je bord met deze romige pasta met avocadosaus en garnaaltjes! 100% bord-aflik-garantie. Ik vertel je hoe je 'm maakt!
Totale tijd 30 minuten
Keuken Italiaans
Porties 3

Ingrediënten
  

 • verse pasta – Pappardelle.
 • 1 grote avocado – Of 2 medium/kleine.
 • 150 ml slagroom
 • 200 gram knoflookgarnalen
 • 12 romatomaatjes
 • sap + rasp van een halve citroen
 • olijfolie
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaten (aan het stokje is prima, staat leuk) en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en schuif voor ongeveer 20 minuten in de oven.
 • In een koekenpan bak je de knoflookgarnalen. Ik vind het altijd nogal een uitdaging om dat met zo min mogelijk vocht maar mét marinade te doen. Meestal doe ik het door een scheutje olie te verwarmen en dan tijdens het bakken steeds een beetje vocht weg te scheppen. Tips zijn welkom.
 • Met je staafmixer of blender maak je de avocadosaus. Dat is – heel simpel – gewoon de avocado met slagroom, het sap van een halve citroen en peper en zout naar smaak.
 • In een steelpan kook je de verse pasta in zo’n 8 minuten beetgaar in gezouten water.
 • Gooi de avocadosaus bij de gebakken garnalen en roer door. Voeg dan ook de gekookte pasta toe met een scheut kookvocht. Roer door en verdeel over de borden. Rasp er dan nog een beetje citroen overheen en voeg ook een scheutje lekkere olijfolie toe. Je kent me. Leg de tomaatjes erbij en klaar!
Trefwoord avocado, citroen, garnalen, pappardelle, tomaat

Mijn oordeel: 8,3/10 – Die romige pasta met avocadosaus is de bom en die ziltige garnaaltjes maken het net wat specialer. Daar moet ik echt weer wat vaker mee aan de slag. De laatste keer was een jaar geleden! Oh, en ga voor dit recept echt voor wat zoetere tomaten, niet de allergoedkoopste joekels. Dat proef je echt extra goed. 
Ik at dit op 24/5/2021

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten