Pasta boerenkoolpesto met broccoli en Parmezaanse kaas

10 feb 2021 | Italiaans, Pasta, Snel, Vegetarisch

Pesto. Ik kan me de laatste keer dat ik een potje kocht niet eens herinneren. Zelfgemaakte pesto is zo. veel. beter. Nooit meer kant en klaar. En deze boerenkoolpesto kún je niet eens zo kopen. Ik blende ‘m in elkaar voor door een simpele pasta met broccoli en lekker veel Parmezaanse kaas.

Pasta boerenkoolpesto met broccoli en Parmezaanse kaas

Zelfgemaakte pesto is zo. veel. beter. Nooit meer kant en klaar. En deze boerenkoolpesto kún je niet eens zo kopen. Zo maak je het!
Totale tijd 15 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • spaghetti
 • 350 gram broccoli
 • 1 el pijnboompitjes

Boerenkoolpesto

 • 3 handjes boerenkool
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el pijnboompitjes
 • citroensap
 • olijfolie extra vierge
 • Parmezaanse kaas
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Yes we gaan zelf pesto maken! Boerenkoolpesto om precies te zijn. Daar beginnen we ook meteen mee. Zet een kleine pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Blancheer hier een paar handjes boerenkool in. Oftewel: kook het voor een minuut of 3. Giet het af en spoel het ook na met koud water. Laat het goed uitlekken en knijp het uit met je handen.
 • Doe alles in de blender of in een beker waar je straks de staafmixer in kan zetten. Rooster de pijnboompitjes (allemaal) en rasp wat Parmezaanse kaas fijn.
 • Gooi een teentje knoflook bij de boerenkool en voeg ook citroensap, peper, zout, Parmezaanse kaas en (veeeeel) olijfolie extra vierge toe. Blend dit tot een egale pesto. Voeg dan 1 eetlepel van de geroosterde pijnboompitjes toe en mix dat nog kort.
 • Kook de broccoli en de pasta in twee aparte pannen. Giet af en roer door elkaar met ongeveer de helft van de boerenkoolpesto.
 • Serveer in diepe borden en top af met dotjes van de rest van de pesto, de rest van de pijnboompitjes én nog wat snippers Parmezaanse kaas. Jammmm!
Trefwoord boerenkool, broccoli, parmezaanse kaas, pesto, spaghetti

Mijn oordeel: 8/10 – De pesto is súperlekker en het is vooral leuk dat je er gewoon héél van van eet in dit recept. Wel vond ik de broccoli er wat vlak bij. Had ik niet verwacht. Misschien is dit lekkerder met spinazie (en een scheut kookroom dan ofzo) of iets kleinere stukken broccoli.
Ik at dit op 2/2/2021

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten