Pasta di mama met tomatensaus, kappertjes en salami

IMG_0429

Kale macaroni, antwoorden ik en mijn broertjes altijd als ons werd gevraagd wat we wilden eten. Macaroni was onze verzamelterm voor pasta trouwens, kwam er pas achter dat dat niet klopte toen ik op kamers ging. In ieder geval: dit bord eten stond minstens een keer in de week zo voor ons op tafel en ik vond het heer-lijk. Wel met verdacht weinig groenten voor een moederlijk recept: tomatensaus uit een potje met gehakt en salami en daarnaast een frisse salade. Ik maakte ‘t een keer precies na voor mijn huisgenoten en hilarisch genoeg vonden ook zij dit helemaal geweldig.

Dit heb je nodig (2p):
pasta (bijvoorbeeld fusilli)
tomatensaus traditionale
gehakt
kappertjes
pijnboompitjes
sla mix
salami
olijfolie extra vierge
balsamico
(Parmezaanse) kaas

Dit moet je doen:
Het zal je niet verbazen maar dit is dus extreem simpel. Begin met het maken van de pasta. Zet een grote pan water op het vuur en kook hier de fusilli of pennen ofzo in 8 minuten in gaar, met een beetje zout. Verwarm een grote (wokpan) zonder vet of olie en bak daar het gehakt in rul. Geen knoflook, geen ui, gewoon een kale saus. Ondertussen snijd je een stuk salami in blokjes en die gooi je bij het gehakt. Giet daarna de tomatensaus erbij en laat dit op laag vuur warm worden en pruttelen. Huismoeder tip 1: maak de sauspot tot het laatste restje leeg door er een scheutje water in de doen en dan te schudden. De salade maak je met een zak slamix, een scheut olijfolie extra vierge en balsamicoazijn. Ook rooster je lekker veel pijnboompitjes voor over de salade. Ondertussen kun je de pasta wel afgieten en daarna roer je er in de pan nog een klein scheutje olijfolie extra vierge doorheen, wordt het echt lekkerder door! Schep alles samen op je bord en verdeel er nog wat kappertjes overheen. Tot slot rasp je lekker veel van een blok Parmezaanse kaas. Huismoeder tip 2: bewaar die kaas in een zakje in de vriezer, anders is ‘ie bedorven voordat je het op hebt kunnen eten.

Mijn oordeel: 8,3/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8/10 – “Dat was mijn perfecte comfortfood. Ik kwam net terug van een festival.”
Oordeel eetgenoot (Kelly): reageert niet maar vond het heerlijk
Oordeel eetgenoot (Keylee): zelfde
Ik at dit op 2/7/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. B

  Hèhè, in die tomatensaus ging gewoon nog paprika tomaat winterpeen en ui. Maar geen groenten hoor😊

  Antwoord
  • Nicolas

   AH….. Schitterende insider-comment! Misschien, beste ‘Keukenmeid’, ’t recept dan toch nog maar beetje aanpassen?… 🙂

   Antwoord
   • Beau (Keukenmeid)

    Haha nou inderdaad, echt een insider, haha. Misschien nog eens proberen mét al die groenten 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten