pasta groene groenten

Ik presenteer jullie: een perféct pastaatje voor een doordeweekse avond. Hij is lekker fris en voedzaam door de groenten (véél groenten), romig en smaakvol door de mosterdsaus en pecorino en knettersnel gemaakt. Deze pasta met groene groenten wordt ook wel pasta primavera genoemd, wat ‘pasta lente’ betekent. Dat negeren we in november voor het gemak ff, oké? Haha.

Dit heb je nodig (2p):

pasta (ik gebruikte rigatoni)
200 gram tuinbonen (diepvries)
400 gram broccoliroosjes (diepvries)
1 stengel lente-ui
handje verse peterselie
handje verse basilicum
2 grote el crème fraîche
1 el grove mosterd
1 el azijn
1 tl honing
pecorino

 

Zo maak je deze pasta met groene groenten:

Zet twee pannen met water op het vuur: in de één kook je de tuinbonen en broccoliroosjes in 2-3 minuten beetgaar, in de ander kook je de pasta in 7-8 minuten al dente. Voeg vooral wat zout toe aan het pastawater om het wat smaak mee te geven. Giet alles af maar houd een kopje pastawater apart.

Maak ondertussen de romige mosterdsaus. Meng de crème fraîche, mosterd, azijn en honing door elkaar. Roer het door de pasta en verdun het met een scheutje kookvocht. Roer tot slot de gekookte groenten door de pasta. Snijd de lente-ui in ringen en de basilicum en peterselie fijn. Roer de helft door de pasta.

Dien de pasta met groene groenten op met geraspte pecorino en de rest van de lente-ui, basilicum en peterselie.

 

⭐⭐⭐⭐ – Leuk, fris, gezond pastagerecht. Bij mijn pasta’s maak ik 9 van de 10 keer een tomatensaus, maar deze lichte mosterdsaus is voor de afwisseling echt heel erg lekker! Supermakkelijk, dat ook. Je kan trouwens ook andere groenten toevoegen hè, zoals (groene) asperges, erwten of gebakken courgette. Net waar je trek in hebt of wat je nog in huis hebt.
Ik at dit op 27/9/2022