pasta groene saus

In de categorie ‘verrukkelijk, voedzaam en very snel gemaakt’ heb ik een fantastisch nieuw recept voor je: pasta met gezonde groene saus. Klinkt misschien net iets te smoothie-ig, maar dat valt best mee. Door de groenten eerst te roosteren krijgen ze lekker veel smaak! Top de boel af met burrata en zwarte knoflook (2x ♥) en je hebt een topmaaltijd.

Dit heb je nodig (2p):

100 gram boerenkool
1 groene paprika
1 courgette
1 witte ui
pasta (schelpjes)
1 bol burrata
4 teentjes zwarte knoflook *
olijfolie extra vierge
zeezout
peper
olijfolie (om mee te bakken)

* dit koop je bij online winkels (zoals Crisp, no spon) of bij zaken als Ekoplaza. Het is de moeite echt waard! Zwarte knoflook is gefermenteerd en héél zacht van structuur en juist diep en zoetzurig van smaak.

 

Zo maak je deze pasta met gezonde groene saus:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette, paprika en ui in grove stukken.

Doe de verse boerenkool in een ovenschaal en leg de stukken groenten erop. Besprenkel met olijfolie, zeezout en gemalen peper. Rooster de groenten in ongeveer 20-30 minuten. Het hoeft niet perféct goudbruin te worden, een beetje geroosterd is prima.

Kook de pasta in gezouten water nét beetgaar.

Verzamel ondertussen alle geroosterde groenten in de blender en mix het tot een gladde saus. Voeg steeds een scheut kookvocht (van de pasta) toe totdat de saus de consistentie heeft die je zoekt.

Giet de pasta af en roer de gezonde groene saus erdoor. Serveer de pasta in diepe borden. Halveer de burrata en leg die bovenop de pasta.

Prak de teentjes zwarte knoflook in een schaaltje fijn met een scheut lekkere olijfolie. Verdeel dit over de groene pasta. Top af met een beetje zeezout en gemalen peper naar smaak.

 

⭐⭐⭐⭐ – Uiteraard was dit hart-stik-ke lekker. De gezonde groene saus voor bij de pasta heb je binnen no time gemaakt en was lekker healthy, maar ook niet té. De burrata en zwarte knoflook maakten het spannend zat!
Ik at dit op 27/10/2022