mosterd-roomsaus

Kijk ‘s ff. Dít zijn de recepten. Simpel, snel, met weinig ingrediënten én met een vleugje anders-dan-anders. Je ziet hier een bord pasta in mosterd-roomsaus met broccoli, koolrabi (#spannend) en afgetopt met lekker veel pijnboompitjes. Zo maak je het:

 

Dit heb je nodig (2p):

1 koolrabi
100 gram broccoli (1-2 handjes)
penne
250 ml Alpro Cuisine
1 el mosterd (of meer naar smaak)
2 el pijnboompitjes
peper
zout

 

Dit moet je doen:

Zet een pan op het vuur en verwarm daar een scheut olijfolie in. Was de koolrabi, snijd de rare, harde flubbertjes en randjes eraf en snijd dan die hele knol in zo dun mogelijke plakken. Halveer die plakken zodat het halve cirkels zijn. Volgens mij was dit de eerste keer ooit dat ik aan de slag ging met koolrabi. Het zat ineens in mijn online winkelmand. Doe eens gek. Leg de plakken naast elkaar in de olie in de pan en bak ze aan beide kanten een paar minuten aan. Dat hoeft niet heel lang, minuutje of twee aan iedere kant.

Haal de koolrabi uit de pan. Giet dan de kookroom in de pan en schep ook meteen de mosterd erbij. Ik had een vrij milde mosterd, dus ik deed ongeveer twee eetlepels. Mag je zelf weten! Roer door. Gooi vervolgens de broccoli erbij en leg ook de koolrabi terug in de pan. Schuif de deksel erop en laat dit dan minimaal tien minuten zachtjes garen. Is de mosterd-roomsaus te droog? Voeg dan een scheut water toe.

Ondertussen rooster je in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin. Bewaar ze even in een bakje en vul de pan dan met water met zout. Breng dit aan de kook en kook de pasta erin gaar. Giet af maar bewaar een kopje van het kookvocht. Gooi de pasta bij de saus en groenten, hussel door en laat nog kort even pruttelen zonder deksel op de pan. Zo kan het vocht nog een beetje verdampen en de saus dus wat indikken. Is je saus al dik (of zie je het zelfs nauwelijks meer omdat het zo aan de groente is gaan plakken? It happens met kookroom), giet er dan wat van het kookvocht van de pasta bij om de saus te verdunnen en te binden. Breng alles op smaak met genoeg peper en zout.

Schep de pasta in mosterd-roomsaus in diepe borden met de pijnboompitjes on top. Klaar!

 

Mijn oordeel: 8/10 – Dit is echt zo’n typische doordeweekse maaltijd waar je vét veel zin in hebt zonder dat je weet dat je er zin in hebt. Romig, zout, vullend, voedzaam. Ik vind het echt een goed idee. De koolrabi erbij vond ik ook een leuke toevoeging, maar is niet onmisbaar.
Ik at dit op 13-01-2021