Pasta (linguine) met vijgen, pistache, geitenkaas en een balsamicodressing

23 aug 2018 | Pasta, Vegetarisch

IMG_1194

Morning! Vanmiddag vliegen we terug naar Nederland en ik kan niet wachten om weer lekker aan de slag te gaan in de keuken! Morgen dan, vanavond ff snel iets simpels. Bijvoorbeeld (lekker bruggetje, ha): deze pasta met vijgen, geitenkaas, zoute pistachenootjes en een lekkere balsamicodressing die je heel makkelijk zelf maakt. Dit is geen ingewikkeld recept en prima te freestylen met wat je op dat moment nog in de koelkast hebt liggen.

Dit heb je nodig (2p):
pasta (ik ging voor linguine)
2 verse vijgen
pistachenootjes
cherrytomaten
geitenkaas
olijfolie extra vierge
balsamicoazijn
honing
peper
zout

Dit moet je doen:
Deze pasta is heel geschikt om mee te nemen als lunch of avondeten onderweg omdat ‘ie juist afgekoeld lekkerder is. Wat je er voor moet doen is ook nog eens supersimpel. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en doe de pasta erin. Kook het in ongeveer 8 minuten gaar, afhankelijk van de pastasoort die je gebruikt natuurlijk. Snijd de vijgen en cherrytomaten in partjes en hak de pistachenootjes fijn in een vijzel of met een mes. Ik doe het zelf meestal met een stevig kopje waarmee ik dan in een bakje de nootjes plet. Wordt wel echt tijd voor een vijzel.

De dressing maak je door een scheut olijfolie voor koude toepassingen (extra vierge dus) te mengen met balsamicoazijn, een beetje peper en zout en wat honing. In plaats van honing kun je ook suiker of stroop gebruiken, als het maar zoet is. Deze dressing maakte mijn moeder vroeger heel vaak voor bij salades en als ik hielp met koken, was dit mijn taak.

Giet de pasta af en roer er een beetje olijfolie doorheen zodat het niet één grote pastabol wordt. Schep het op je bord en verdeel de vijgen, cherrytomaatjes en pistache. Ook kruimel je er lekker veel geitenkaas boven en tot slot giet je de balsamicodressing eroverheen.

Mijn oordeel: 7,4/10 – De smaken waren samen heel erg prima, vooral die dressing vind ik altijd heel lekker en de balsamico ging hier ook goed samen met de vijgen. Ook vijgen en geitenkaas zijn altijd een goeie combinatie! De pistache geeft het de bite die je echt nodig hebt. Toch was de pasta wel een beetje saai, prima, maar niet perse iets wat ik nog eens zou maken.
Ik at dit op 2/8/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten