braadworstjes

Hé mensen! Ik heb weer een meer dan prima pastarecept voor jullie! Eentje die ik in elkaar knutselde met een paar random braadworstjes uit de vriezer en een fles wijn die net niet meer lekker genoeg was om te drinken. Samen ging dat heel goed in een tomatensaus met linzen en tijm. En met lekker veel pecorino want pecorino is ♥♥♥

Dit heb je nodig (3p):

verse pasta
1 stengel bleekselderij
1 winterpeen
(Catalaanse) braadworstjes
200 ml rode wijn
1 witte ui
1 blik gepelde tomaten
half kopje gedroogde linzen
een paar takjes tijm
pecorino

 

Dit moet je doen:

Zet een ruime pan op het vuur en verwarm daar een grote scheut olijfolie in. Braad de braadworstjes erin aan totdat ze rondom goudbruin zijn. Aan de binnenkant hoeft het nog niet helemaal gaar te zijn. Snijd in de tussentijd de ui fijn. Haal de worstjes uit de pan en gooi de ui er juist in. Fruit het aan. De braadworstjes snijd je in stukjes en die mogen dan ook weer terug in de pan.

Snijd de stengels bleekselderij en de winterpeen héél fijn. En als ik zeg ‘héél fijn’ bedoel ik ook echt héél fijn. Trust me: dat is echt lekkerder dan grove stukken peen. Gooi het daarna bij de worstjes in de pan en bak het mee. Giet vervolgens de gepelde tomaten en de wijn erbij. Leg er een paar takjes tijm in, gooi de gedroogde linzen erbij en laat dit dan minimaal 30 minuten pruttelen. Zonder deksel dit keer – de saus mag echt wel lekker dik worden.

Klaar? Proef dan en voeg peper en zout naar smaak toe. Kook de verse pasta in een paar minuten gaar en hak de pecorino fijn. Goed om te weten: pecorino is knettttterzout, dus houd daar rekening mee als je je saus op smaak brengt. Vis de takjes tijm uit de saus en roer de pasta erdoorheen. Serveer in diepe pastaborden en top af met de pecorino. Takje tijm, ook leuk.

 

 

Mijn oordeel: 8,2/10 – Jammm, lekker! Ik ben GEK op pecorino, dat maakt echt ieder pastamaaltje goed. De braadworstjes in rode wijnsaus vond ik ook heel lekker, maar ik had er misschien toch íets meer van verwacht, iets vetter en smaakvoller ofzo. Al met al was dit wel heel erg lekker hoor!
Ik at dit op 30/10/2020