IMG_4263

Ik was mijn citroenfase een beetje ontgroeid maar BAM, I’m back. En wel met een smeuïge pasta met een roomsaus met citroen. Serieus, wie houdt hier niet van? Erbij bakte ik stukjes courgette en garnaaltjes en bovenop een extra lading Parmezaans kaas. Zout, knapperig, fris, lekkerrr!

Dit heb je nodig (2p):

spaghetti (200 gram)
1 citroen
garnalen (diepvries)
200 ml kookroom
1 courgette
handje Parmezaanse kaas
peper
zout

Dit moet je doen:

Ik gebruik eigenlijk vrijwel altijd garnalen uit de diepvries omdat die véél goedkoper zijn. Nadeel is wel dat die ook echt lang bevroren blijven, maar goed: laat ze zo goed mogelijk ontdooien.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Was de courgette, snijd er blokjes van en bak het aan in de pan. Houd de courgette daarna even apart en bak de garnalen in een scheut nieuwe olie aan. Schep het vocht (van het ijs dus) af en toe weg, anders is het meer koken dan bakken. Breng de garnalen op smaak met peper en een beetje zout. Als de garnalen een beetje bruin kleuren (dat is wel lastig met nog bevroren garnalen), giet je de kookroom erbij. Breng de roomsaus op smaak met het rasp en de sap van een halve citroen. Roer het goed door, schuif de deksel op de pan en laat dit op laag vuur rustig pruttelen tot een dikke saus.

In een grote pan met gezouten water kook je de spaghetti gaar. Dat duurt ongeveer 8 minuten. Giet het daarna af maar giet óók een scheutje van het kookvocht bij de roomsaus om die iets te verdunnen. Door de afgegoten spaghetti roer je een scheut olijfolie extra vierge als je dat in huis hebt. Gooi daarna de spaghetti en courgette bij de roomsaus. Serveren met partje citroen en een beetje extra kaas. Zo simpel is deze pasta met citroen!

Mijn oordeel: 7,7/10 – Sowieso lekker, ik ben echt fan van roomsaus met citroen! De garnalen vond ik niet heel geweldig maar als je voor verse i.p.v. bevroren garnalen gaat zal dat al heel veel schelen!
Ik at dit op 27/5/2019