Pasta met citroen, room en gegrilde groente

4 dec 2018 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

IMG_2328

Citroen + slagroom + kaas. Hoe kan dit níet goed uitpakken? Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik ongeveer overal citroensap aan toevoeg. Dat geeft altijd zo’n lekker frisse smaak maar ok, het is niet altijd nodig. Ff dimmen. In dit recept wel! Deze simpele pasta met een roomsaus met citroen at ik samen met frisse geroosterde groenten. Easy does it.

Dit heb je nodig (2p):

spaghetti (of andere pasta)
1 citroen
1 teentje knoflook
200 ml slagroom
Parmezaanse kaas
verse basilicum
1 courgette
cherrytomaatjes

Dit moet je doen:

Begin met de gegrilde groenten, dat duurt namelijk het langst. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakblik klaar. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de courgette in blokjes. Gooi alles in het bakblik en giet er een flinke scheut olijfolie, zeezout, peper én alvast wat citroenrasp overheen. Goed mengen en in de oven voor ongeveer 20-30 minuten.

Zet een grote pan met gezouten water op het vuur en kook de spaghetti daar in ongeveer 8 minuten in gaar. In een andere pan verwarm je een scheutje olijfolie, houd het vuur laag. Pers een teentje knoflook uit en fruit dit aan in de olie. Rasp in de tussentijd de rest van de citroen helemaal kaal en pers de helft uit. Dat zijn dus de hoeveelheden die ik heb gebruikt: rasp van een hele citroen (gele deel, witte is bitter) en het sap van een halve. Met deze verhoudingen heb je dan een frisse saus waarin citroen zeker aanwezig is maar niet té heftig, Joran en ik vonden het allebei lekker zo :thumbs:

Giet het hele bekertje slagroom bij de gefruite knoflook en gooi dan meteen de citroenrasp en –sap erbij. Laat dit op laag vuur rustig pruttelen en zo een klein beetje inkoken. Ik denk dat ik de saus een kleine 10 minuten zo heb laten pruttelen, halverwege gooi je er twee handjes geraspte Parmezaanse kaas bij. Inmiddels is de spaghetti wel gaar en die giet je af. Maar niet alles! Gooi de spaghetti met wat kookvocht bij de saus en roer dit goed door. Laat dit niet te lang meer staan want dan wordt de pasta te gaar natuurlijk. Dien de pasta met citroenroomsaus op met bovenop wat verse basilicum en nog meer Parmezaanse kaas. Ernaast eet je de gegrilde groenten!

Mijn oordeel: 7,8/10 – ik vond de pasta met roomsaus héél lekker, heel classic maar écht heel perfect fris. De gegrilde groenten vond ik ook goed gelukt, zeker met dat kleine beetje rasp, maar de combinatie met de pasta was niet geweldig. Ik weet ook niet wat ik er dan bij had kunnen maken eigenlijk, ik wil wel iets van groente bij mijn avondeten.
Oordeel eetgenoot (Joran): – hij vond het wel lekker maar te gewoontjes. De saus was zo alleen maar ‘saus’.
Ik at dit op 25/11/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten