Pasta met citroenroomsaus en burrata

31 jan 2018 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

Schreef ik laatst nog spottend dat ik nooit van die dure burrata had geproeft, werk ik nu een recept uit met jawel jawel: burrata. En wat is dit GODDELIJK lekker hé. Afgelopen zaterdag was ik aan het werk in de AH en toen zag ik ineens, na zes en een half jaar, dat burrata helemaal niet zo belachelijk duur was als ik altijd dacht. Drie euro voor een bol, niet veel meer dan een reep Tony’s. Die ging mee naar huis. Ik had ook al de hele dag zin in iets citroenigs en misschien een roomsaus, dus ik experimenteerde wat en bovenstaande foto is het resultaat.

citroenburrata

Pasta met citroenroomsaus en burrata

Wat is burrata GODDELIJK lekker hé. Ik had ook al de hele dag zin in citroen en misschien een roomsaus, dus ik experimenteerde wat en dit is het resultaat.

Ingrediënten
  

 • pasta
 • 100 ml slagroom
 • klein bakje Huttenkäse
 • 1 citroen
 • groentebouillon
 • 1 teentje knoflook
 • bloem
 • broccoli
 • 1 burrata

Instructies
 

 • Snijd de broccoli in stukjes en kook dit in 10 minuutjes gaar.
 • Kook ondertussen ook de pasta én wat water om bouillon mee te maken. Ik maakte de bouillon met ongeveer 200 ml water en een half blokje groentebouillon (gooi je uiteindelijk nog de helft van weg maar ok, zo heb je een idee van de hoeveelheid).
 • In een apart pannetje bak je een geperst teentje knoflook een beetje bruin in wat boter en ondertussen pers je een halve citroen uit. Rasp ook alvast het gele van de schil boven een bakje.
 • Gooi scheutje voor scheutje de slagroom, de bouillon en het citroensap bij de knoflook. Als dit een tijdje heeft geprutteld, schep je er een paar grote lepels Huttenkäse doorheen. Of Huttenkäse echt zo’n goed idee was, weet ik niet want het bleef wel een beetje brokkelig maar de smaak was echt heel goed.
 • Op de een of andere manier faal ik altijd met het indikken van sauzen, dus ook hier weer: steeds een heel (!) klein beetje bloem erbij en goed roeren. Dan komt ‘t wel goed. Gooi er wat peper en zout naar smaak bij en proef af en toe van welk ingrediënt er wat meer in moet. Ik vind een sterke citroensmaak wel lekker, dus ik deed er wat citroenrasp doorheen.
 • Je broccoli en pasta zijn nu wel gaar dus die kun je afgieten en opscheppen. Snijd dan de burrata voorzichtig doormidden en leg de helft bovenop de pasta (… en die andere helft is voor je eetgenoot, niet voor jou). Giet tenslotte lekker veel van de citroenroomsaus over je eten. Halleluja, die saus was ZO goed.

Mijn oordeel: 8.3/10
Oordeel eetgenoot (Milenka): 7.5/10 voor het geheel en 8.2/10 voor alleen de citroenroomsaus – “Ik hou helemaal niet zo van citroen in mijn avondeten maar ik vond het echt fucking lekker”
Ik at dit op 27/1/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Hester

  Ok ik vind het echt fantastisch hoe jij los kan gaan op sauzen want ik zou echt niet aan bouillon en bloem gedacht hebben hahaha. Moest burrata ook Googlen eerlijk gezegd dus ik voel me wel drie keer minder culinair dan een halfuur geleden maar da’s oké.

  Antwoord
  • admin

   Hahaha word overigens wel net geappt door mijn moeder dat bloem niet echt de right way is om een saus dik te maken. Dus geloof me: ik doe echt maar wat. Burrata moet je wel zeker eens proberen!

   Antwoord
   • Hester

    Oh moet dat niet eigenlijk met maïscena? Nouja, het werkt in elk geval haha.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten