citroenburrata

Schreef ik laatst nog spottend dat ik nooit van die dure burrata had geproeft, werk ik nu een recept uit met jawel jawel: burrata. En wat is dit GODDELIJK lekker hé. Afgelopen zaterdag was ik aan het werk in de AH en toen zag ik ineens, na zes en een half jaar, dat burrata helemaal niet zo belachelijk duur was als ik altijd dacht. Drie euro voor een bol, niet veel meer dan een reep Tony’s. Die ging mee naar huis. Ik had ook al de hele dag zin in iets citroenigs en misschien een roomsaus, dus ik experimenteerde wat en bovenstaande foto is het resultaat.

Dit heb je nodig (2p):
pasta
100 ml slagroom
klein bakje Huttenkäse
1 citroen
groentebouillon
teentje knoflook
bloem
broccoli
1 burrata

Dit moet je doen:
Snijd de broccoli in stukjes en kook dit in 10 minuutjes gaar. Kook ondertussen ook de pasta én wat water om bouillon mee te maken. Ik maakte de bouillon met ongeveer 200 ml water en een half blokje groentebouillon (gooi je uiteindelijk nog de helft van weg maar ok, zo heb je een idee van de hoeveelheid). In een apart pannetje bak je een geperst teentje knoflook een beetje bruin in wat boter en ondertussen pers je een halve citroen uit. Rasp ook alvast het gele van de schil boven een bakje. Gooi scheutje voor scheutje de slagroom, de bouillon en het citroensap bij de knoflook. Als dit een tijdje heeft geprutteld, schep je er een paar grote lepels Huttenkäse doorheen. Of Huttenkäse echt zo’n goed idee was, weet ik niet want het bleef wel een beetje brokkelig maar de smaak was echt heel goed. Op de een of andere manier faal ik altijd met het indikken van sauzen, dus ook hier weer: steeds een heel (!) klein beetje bloem erbij en goed roeren. Dan komt ‘t wel goed. Gooi er wat peper en zout naar smaak bij en proef af en toe van welk ingrediënt er wat meer in moet. Ik vind een sterke citroensmaak wel lekker, dus ik deed er wat citroenrasp doorheen. Je broccoli en pasta zijn nu wel gaar dus die kun je afgieten en opscheppen. Snijd dan de burrata voorzichtig doormidden en leg de helft bovenop de pasta (… en die andere helft is voor je eetgenoot, niet voor jou). Giet tenslotte lekker veel van de citroenroomsaus over je eten. Halleluja, die saus was ZO goed.

Mijn oordeel: 8.3/10
Oordeel eetgenoot (Milenka): 7.5/10 voor het geheel en 8.2/10 voor alleen de citroenroomsaus – “Ik hou helemaal niet zo van citroen in mijn avondeten maar ik vond het echt fucking lekker”
Ik at dit op 27/1/18