IMG_9545

Wie heeft er hier allemaal een kater? Ik dus gelukkig niet meer, maar mocht jij wel nog liggen te creperen op bed, heb ik een perfect gerecht voor je waarmee je vet veel vitamines binnenkrijgt. En het is geen salade, gewoon een stevige pasta. Dat is wat je nodig hebt. De saus van deze pasta is gemaakt van geroosterde paprika’s, (geiten)kaas kan niet ontbreken bij een anti-kater gerecht en on the side eet je lekkere zoute worstjes.

Dit heb je nodig (2p):
pasta
3 of 4 paprika’s
chipolataworstjes
olijfolie
zout
peper
teentje knoflook
chilipoeder
geitenkaas
rucola

Dit moet je doen:
Voor dit recept is het handig (en leuk en voordelig) om een paprikamix te gebruiken, dus zo’n zak met een rode, oranje en een gele. Snijd de rode en oranje in grote stukken en de gele in dunne partjes. Dit doe je allemaal in een ovenschaal, besprenkeld met olijfolie, peper en zout. Zet dit voor een minuut of 20 op 200 graden in de oven, totdat de bovenkant van de paprika donker begint te kleuren en de stukken zacht zijn. In de tussentijd kook je de pasta gaar in ongeveer 8 minuten en de worstjes bak je rondom bruin in een laagje olie. Je kunt natuurlijk ook voor andere worstjes gaan, ik was zelf bijvoorbeeld eigenlijk op zoek naar kippenworstjes maar die hadden ze niet meer. Terug naar de saus: de rode en oranje geroosterde paprika doe je in de blender, samen met een teentje knoflook en wat chilipoeder. Dit mix je tot een grove saus die je net zo pittig kunt maken als je zelf lekker vindt, eventueel met nog een beetje olijfolie om het dunner te maken. Mix de saus door de pasta en schep het op je bord op een bedje van rucola. Top af met de worstjes, gele partjes paprika, verkruimelde geitenkaas en nog wat peper en/of zout!

Mijn oordeel: 7,4/10 – De geitenkaas smaakte (logisch) supergoed bij de gegrilde paprika en ook de pasta en rucola waren daar heel lekker bij. Wel had er iets meer saus bij gemogen, misschien met een paprika extra of gewoon een paar grotere.
Ik at dit op 22/4/18