Pasta met geroosterde tomaat en burrata

12 dec 2019 | Italiaans, Pasta, Snel, Vegetarisch

Ik presenteer jullie: het allereerste gerecht uit de nieuwe keuken van Keukenmeid HQ! In ons nieuwe appartementje dus, waar ik nu héérlijk zen kan koken en alle ruimte voor mezelf heb. En waar ik de oven nog niet helemaal onder controle heb – zie de ui op bovenstaande foto. Maar daar komen we wel uit. Verder was deze pasta met geroosterde tomaat, burrata (♥ x 100) en zongedroogde tomaat hartstikke lekker. Echt iets voor als je eters hebt.

pasta geroosterde tomaat

Pasta met geroosterde tomaat en burrata

Deze pasta met geroosterde tomaat, burrata (♥ x 100) en zongedroogde tomaat was echt hartstikke lekker. Echt iets voor als je eters hebt.
Totale tijd 35 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • spaghetti
 • 1 witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 4 romatomaten
 • een paar zongedroogde tomaatjes
 • 1 bol burrata
 • verse basilicum
 • 1 tl chiliflakes
 • olijfolie extra vierge
 • zeezout
 • peper

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. In de oven gebeurt het zware werk.
 • Was de tomaten, halveer ze en leg ze met de binnenkant naar boven in een grote ovenschaal. Gebruik daar voor de verandering eens écht lekkere tomaten voor, niet die allergoedkoopste uit de supermarkt. Ik ging voor romatomaten, die zijn net wat zoeter.
 • Snijd het uitje in halve ringen, een paar takjes basilicum in fijne stukken en pers het teentje knoflook. Verdeel dit netjes over de tomaten. Giet er een scheut olijfolie voor warme toepassingen overheen, wat (zee)zout, peper en chiliflakes. Zet dit voor ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven, totdat de tomaten zacht zijn en wat verkleuren en de uien er nog net niet zo uitzien als op mijn foto.
 • In de tussentijd kook je de spaghetti al dente in een ruime pan water. Giet het af en roer er dan een scheutje olijfolie extra vierge doorheen.
 • Serveer de pasta met daarnaast een paar geroosterde tomaten. Halveer de bol burrata en leg die op ieder bord op de warme spaghetti.
 • Snijd tot slot een paar zongedroogde tomaatjes fijn en verdeel die ook over de borden. Top af met verse basilicum en een extra scheutje lekkere olijfolie. Eet smakelijk!
Trefwoord burrata, spaghetti, tomaat, zongedroogde tomaat

Mijn oordeel: 8/10 – Eigenlijk ben ik het wel eens met die meiden hieronder, behalve dat ik het ontbreken van een ‘saus’ hier ook wel kon waarderen. Er zat heel wat lekkere olijfolie op en dat vind ik ook wel heel smaakvol en een soort van smeuïg. En die burrata loopt natuurlijk ook uit.
Oordeel eetgenoot (Keylee): 8/10 – “Lekker! Ik twijfel of ik een sausje miste. Misschien volgende keer wat meer tomaat en burrata!”
Oordeel eetgenoot (Milenka): 8/10 – “Lekker! Wat Keylee zegt.”
Ik at dit op 3/12/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten